Traybake met witlof, banaan en ham

Traybake met witlof banaan en ham
Snelle en makkelijke witlofschotel

Vandaag maakte ik een traybake met witlof, banaan, ham en krielaardappelen. Nu het zomer is is het te warm voor de witlof met ham en kaassaus ovenschotel. Daarvoor maakt de kaassaus het geheel tot een veel te warm gerecht.

Maar er is nu ook volop witlof te verkrijgen. Langs de ene kant is het ook erg lekker als je het rauw fijn snijdt en er wat mayonaise bij doet. Mijn kinderen weten het witlof op die manier niet echt te waarderen waardoor ze er niet zo veel van zullen eten.

Kindvriendelijk

Net als heel wat andere kinderen vinden ze de wat bittere smaak van het witlof nog niet erg lekker. Maar dat moet geen probleem zijn. Het is erg belangrijk dat kinderen dingen die ze niet lusten blijven proeven. Zo raken ze langzaam aan de smaak gewoon en leren ze steeds meer nieuwe smaken te waarderen.

Door dit keer banaan bij het witlof te doen, zorgt de zoete smaak van de banaan er voor dat de bittere smaak van het witlof wat gemaskeerd wordt. Mijn kinderen vonden het alvast lekker en namen zelf bij toen hun bord leeg was. Mijn missie om ze witlof te laten eten is dan ook meer dan geslaagd. Dit gerecht zal hier vaker op tafel verschijnen.

Snel en makkelijk

Ik had zelf namelijk maar 10 minuten werk aan dit gerecht en daarna nog 20 minuten in de oven en het was klaar om opgediend te worden. Een ideaal gerecht dus voor een door de weekse werkdag.

Stel jij jezelf nu ook alle dagen de vraag: Wat eten we vandaag? Want vaak is dat misschien nog wel de moeilijkste taak. En vind je dit gerecht lekker? Dan zou je ook eens kunnen kijken naar de ovenschotel met prei, banaan en gehakt. Wil je nu graag eens wat andere groenten in de oven stoppen op je baketray? Dan kijk je best even op mijn pagina van gegrilde groenten hoelang deze de oven in moeten.

Tijd om eens te gaan kijken naar de traybake met witlof, banaan en ham

Traybake met witlof, banaan en ham

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 20 min Totale tijd 30 minuten
Porties: 3
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Traybake met witlof, banaan en ham is een heerlijke en eenvoudige ovenschotel die ook met warme dagen erg lekker is. De banaan maakt het geheel minder bitter en zorgt er voor dat mijn kinderen het witlof ook eten.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Kook de krieltjes voor
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Was de krieltjes
  • Snij de krieltjes in 4
  • Kook de krieltjes 8 minuten voor.
  • Giet de krieltjes af
 2. Doe de ingrediënten in de baking tray
  • Snij het witlof grof en meng onder de krieltjes
  • Voeg ook de ham blokjes toe
  • Verdeel alles nu over de baketray
  • Kruid met peper en strooi er de gemalen kaas over.
 3. Bak de baketray nu af

  Schuif de baking tray in de oven.
  Laat 20 minuten bakken. De laatste 5 minuten zette ik de schotel onder de grill voor een heerlijk krokkant kaaskorstje

  Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *