Pastinaaksoep met roomkaas

Pastinaaksoep met roomkaas
Feestelijke soep

Pastinaaksoep met roomkaas en witte wijn was onze soep deze avond.

Pastinaak

Ikzelf weet vaak niet zo goed wat ik met pastinaak klaar moet maken. Pastinaakpuree, gestoofde pastinaak, … mogelijkheden genoeg zou je zeggen.

Ik vind de pastinaak dan vaak wat te zoet. Of misschien heb ik nog niet mijn goeie recept hiermee gevonden. Dus besloot ik deze keer voor een pastinaaksoep te gaan. We hadden namelijk nog pastinaak en roomkaas in de koelkast staan en vertrekken morgen op vakantie.

Het wordt een soep met restjes: De pastinaak, roomkaas, wat rode uien, en een restje witte wijn. Ikzelf vond de soep heerlijk, mijn kinderen ook. Mijn echtgenoot vond hem oké. Hij is niet zo gek op kaas in de soep.

Soep

Vandaag de dag eten we steeds minder soep. Waarschijnlijk ook omdat we het alsmaar drukker krijgen. Het is en blijft echter wel een heel goed middel om je kinderen groenten te laten eten.

Zo maakte ik eerder al: tomatensoep met croutons, halloween soep met spinnenballetjes, …

Tijd om eens te gaan kijken naar het recept van deze pastinaaksoep met roomkaas en witte wijn.

Pastinaaksoep met roomkaas

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 15 min Totale tijd 25 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Deze pastinaaksoep met roomkaas en witte wijn is een heerlijke en feestelijke soep. Door de wijn de laten koken verdwijnt de alcohol en kunnen je kinderen mee van deze soep genieten. Een echte aanrader voor mensen die houden van kaas in hun soep.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Stoof de ui en pastinaak
    • Maak de groenten schoon. Snij ze in stukken.
    • Smelt de boter
    • Stoof de ui aan
    • Stoof de pastinaak even mee.
  2. Blus met witte wijn

    Giet de witte wijn bij in de kom.

    (De alcohol verdampt, maar je soep krijgt gelijk een rijkere smaak.)

    Voeg ook de tuinkruidenbouillon toe.

  3. kook de soep
    • Voeg het water toe en kook tot de groenten gaar zijn.
      (10 a 15 minuten)
  4. Voeg de roomkaas toe
    • Haal de soep van het vuur en voeg de roomkaas toe.
    • Mix de soep nu tot een romig en homogeen mengsel.
    • Eet smakelijk!
Keywords: pastinaak, soep, roomkaas, witte wijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *