Courgettesoep met pesto en roomkaas

courgettesoep met pesto en roomkaas
Een heerlijke romige soep, die het hele jaar door smaakt.

Tijd voor een heerlijke courgettesoep met pesto en roomkaas. Dat een courgette een niet zo uitgesproken smaak heeft, zorgt ervoor dat je hem makkelijk met heel wat sterkere smaken kunt combineren. Maar niet tenminste dat dit een zeer kindvriendelijke groente is om mee te beginnen als je kind niet zo graag groenten eet.

Een soep is dan ook een ideale manier om wat meer groenten binnen te krijgen. Zowel voor jezelf als voor je kids natuurlijk. Deze courgettesoep is dan echt geen straf.

Deze courgettesoep heb je al binnen de 20 minuten op tafel staan. Ideaal dus om eens te serveren voor een maaltijd waarvan je weet dat je kids er weinig groenten van zullen eten. Zo serveer ik meestal wel een soep voordat we een salade gaan eten. Mijn kinderen zijn nog aan het wennen aan de structuur en smaak van sla. Wat er voor zorgt dat ze er niet meer dan 1 á 2 happen van zullen eten. Aangevuld met de lekkernijen uit de salade natuurlijk.

Pesto

Voor de courgettesoep maak ik gebruik van de groene pesto met basilicum. Deze gaat gelijk de soep omtoveren in een echt smaakbommetje. Ik doe er hier meestal ook net iets meer pesto in dan ik eigenlijk wenselijk vind omdat ik de soep daarna nog wat romiger maak door er wat mascarpone (Italiaanse roomkaas) of roomkaas bij te doen. Dit afhankelijk van wat ik nog in huis heb.

De gewone roomkaas is iets lichter en minder vet dan de mascarpone die op zijn beurt wat romiger en vetter is. Maar ze geven beiden een heerlijk resultaat. Dit keer had ik wat gewone roomkaas over van de cheesecake die ik maakte en dus gebruikte ik die.

Tijd om eens naar het recept van deze courgettesoep met pesto en roomkaas te gaan kijken. Als je hem maakt laat me dan even weten wat je er van vindt.

Courgettesoep met pesto en roomkaas

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 min Kooktijd 15 min Totale tijd 20 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Een heerlijke courgettesoep op smaak gebracht met wat pesto en roomkaas. Een smaakexplosie in je mond. Probeer hem vooral zelf eens. 

Ingrediënten

Bereiding

 1. Stoof de ui aan.
  • Doe de olijfolie in de kom
  • Doe er de ui bij en stoof glazig.
 2. Voeg de courgette en bouillon toe
  • Voeg de courgette toe.
   Tip: De courgette hoeft niet heel fijn gesneden te zijn daar we de soep straks nog mixen.
  • Voeg ook het water en de bouillonblokjes toe.
 3. Voeg de roomkaas en pesto toe
  • Haal de soep van het vuur als de courgette goed gaar is.
  • Voeg de roomkaas of mascarpone toe en de pesto.
  • Mix de soep nu goed door en dan is de soep klaar om opgediend te worden.
  • Eet smakelijk

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Hoelang kun je de courgettesoep bewaren?

Wanneer je de courgettesoep gemaakt hebt, kun je hem bewaren:

 • in de koelkast: 3 dagen
 • in de diepvries : 3 maand

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *