Courgettepannenkoekjes

Courgette pannenkoekjes
als lunch of bijgerecht

Hartige courgettepannenkoekjes is het recept voor vandaag. Dat ik graag pannenkoeken eet, hoef ik je misschien niet meer te vertellen met al die pannenkoekenrecepten op mijn blog. Al zijn de pannenkoeken die ik bak over het algemeen toch echt wel zoet.

Ook de hartige varianten eet ik graag. Alleen deze maakte ik vroeger nooit thuis en lijken toch iets verder uit mijn comfort zone te liggen. Maar goed dit is misschien wel een tussenstapje;) Courgettepannenkoekjes.

Deze pannenkoekjes zijn eigenlijk een soort van omeletjes met courgette in de vorm van pannenkoekjes. Je kunt ze dan ook mooi opdienen op een torentje net als de American pancakes.

Courgettepannenkoekjes

Deze courgette pannenkoekjes liggen dus wat tussen een pancake en een omelet in. Wat ik er ook fijn aan vindt, is dat wanneer je courgette pannenkoekjes over hebt. Je deze de dagen erna ook nog prima koud kunt opeten. Ideaal voor in de lunchtrommel naar school. Of als omelet bij het ontbijt. Of als vleesvervanger in een vegetarisch gerecht.

Laten we even kijken naar dit eenvoudige recept.

Courgettepannenkoekjes

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 1 min Totale tijd 11 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Courgettepannenkoekjes zijn ideaal als verstopte groente bij een lunch of avondmaal.

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding

  1. Rasp de courgette fijn en wring uit.
    • Spoel de courgette
    • Snij de uiteinden eraf
    • Rasp de courgette
    • Doe de courgette in een theedoek en wring deze goed uit.
      Tip: Dit vocht kun je prima bij een groene soep bijgieten. Voor dit gerecht heb je het namelijk niet nodig.

Pannenkoekenbeslag maken

  1. Kluts de eieren
    • Doe de eieren in een mengkom en kluts goed door elkaar
  2. Voeg de kruidenkaas toe

    Meng de kruidenkaas onder het ei

  3. Voeg de courgette toe en kruid naar smaak met peper
    • Meng de uitgewrongen courgette onder het ei-kaasmengsel
    • Breng op smaak met peper

Bak de courgettepannenkoekjes

  1. Courgettepannenkoekjes bakken
    • Doe wat olie in de pannenkoekenpan en laat deze goed heet worden.
    • Doe nu met een sauslepel, hoopjes pannenkoekenbeslag in de pan.
      Tip: Wrijf deze een beetje uit maar niet te dun dan kun je ze makkelijker draaien.
    • Draai wanneer de bovenkant net gestold is.
Keywords: courgette

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Hoe lang kun je courgettepannenkoekjes bewaren?

Je kunt de courgettepannenkoekjes bewaren in:

  • de koelkast: zo'n 3 dagen
  • de diepvries: zo'n 3 maand

De pannenkoekjes zijn ook prima koud uit de koelkast te eten. De diepgevroren variant laat je best in de koelkast eerst ontdooien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *