Pastinaak koekjes

Pastinaak koekjes
Groentekoekjes met pastinaak

Pastinaak koekjes serveerde ik deze avond.

Mijn echtgenoot en ik kwamen beiden laat thuis. Dan moeten we ons haasten met het eten. Anders liggen onze kids te laat in bed en zijn ze de ochtend erna alleen maar aan het wenen. Niet echt een leuk vooruitzicht.

In de koelkast lag nog een pakje pastinaak en ui de diepvries werd er snel wat zalm in bladerdeeg de oven in geschoven. Serveren we gewoon groenten, vlees en aardappels dan is het vaak ook drama aan tafel.

Mama, help mij! Niemand wil mij helpen! Ik wil geen eten alleen toetje! … Het eten overslaan is niet direct een optie. Daarnaast willen we juist erg graag dat ze voldoende bouwstenen binnen hebben om goed te kunnen groeien.

Daarom besloot ik pastinaak koekjes uit te proberen. Want zeg zelf koekjes klinkt lekkerder dan groentjes. 😉 De courgettekoekjes en courgette pannenkoekjes waren een succes, dus even kijken of andere groentekoekjes even goed gaan.

Pastinaak koekjes

Voor het maken van de pastinaak koekjes heb ik eerst de pastinaak geraspt. Dit deed ik met de brede kant eerst. Dat maakte het iets eenvoudiger. Het raspen van pastinaak is wat moeilijker dan het raspen van courgette doordat pastinaak veel vaster is. Ik zou je dan ook willen aanraden om dit zelf te doen bij kleine kinderen.

Wanneer je kids al wat vaker met de rasp gewerkt hebben en al wat meer kracht hebben kun je ze de pastinaak laten raspen. Voor nu zou ik het bij de kaas houden 😉 Of je doet het allemaal zelf als het snel moet gaan. 😉

Met het recept hieronder maak je zo\’n twintig koekjes. Dit was genoeg voor ons thuis. Dus voor twee volwassenen en twee peuters.

Serveren

Deze pastinaak koekjes kun je zowel warm als koud eten. Daarom zijn ze ook prima als aanvulling in de broodtrommel of bij de lunch. Of als een gezond tussendoortje.

Eet je ze als groenten bij het avondeten, dan kun je ze serveren bij visgerechten.

Ik heb eerst voor mezelf ook wat pastinaak mengsel gebakken. Dit gaat wat sneller dan individueel koekjes bakken en is zeker even lekker. De rest heb ik voor mijn kids wel in koekjes gebakken. Want dan kon ik zeggen dat ze hun koekjes nog moesten eten, in plaats van hun groenten. Op een of andere manier helpt dat wel wat. Ze proeven wat sneller en met wat geluk vinden ze ze lekker en zijn ze zo op.

Tijd om eens naar het recept van de pastinaak koekjes te kijken:

Pastinaak koekjes

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 15 min Kooktijd 10 min Totale tijd 25 minuten
Porties: 3
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Serveer je pastinaak eens als een koekje. Met wat kaas en ei erbij. Erg lekker bij wat vis.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rasp de pastinaak en de kaas
    • Rasp de pastinaak 
      Tip: Rasp eerst het brede gedeelte. Door hem iets schuiner op de rasp te houden gaat het iets beter.
    • Rasp er de kaas bij of voeg geraspte kaas toe ;)
  2. Voeg de eieren toe.

    Wanneer al de eieren toegevoegd zijn moet het pastinaak kaas mengsel wat vochtig zijn.  Anders voeg je nog een ei toe.

  3. Voeg de fijngesneden rode ui toe.
    • Snipper de rode ui
    • Voeg toe aan de geraspte pastinaak 
    • Meng het geheel goed.
  4. Breng op smaak met peper
  5. Bak de pastinaakkoekjes
    • Doe wat olie of boter in een pan
    • Schep nu kleine hoopjes pastinaak mengsel in de pan en duw deze plat.
    • Laat de koekjes op middelhoog vuur even aanbakken en draai dan voorzichtig om.
      Tip: Ik draai ze om door met een spatel onder de koekjes te houden en met een houten lepel te voorkomen dat het koekjes ondertussen voor schuift voor de spatel.
    • Laat nu de andere kan ook even bakken tot deze een mooi kleurtje heeft en dan is die klaar om gegeten te worden.

Keywords: Groentekoekjes, pastinaak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *