Pasta met avocado en spekjes

Pasta met avocado en spekjes
Heerlijke pastaschotel

Avocado\’s zijn erg lekker en gezond. Daarom zijn ze ook een prima onderdeel van een gezonde maaltijd. Nadat ik al eens guacamole, een dipsaus van avocado\’s, maakte was het vandaag tijd voor een pasta met avocado en spekjes.

Pasta met avocado

De pasta met avocado en spekjes is een heerlijke lichte pastaschotel, ideaal voor warme dagen. Dit omdat het geen hete schotel is. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat deze op andere momenten niet lekker is. Maar hou hem in je achterhoofd voor hete dagen. 😉

Maar genoeg hierover. Voor deze pastaschotel hou ik eigenlijk de guacamole aan als basis. Alleen verander ik de verhoudingen. Zo doe ik wat meer avocado bij de pasta en kies ik ervoor om al de uien nu eerst voor te garen of toch het grootste deel. Dit omdat ik de pasta anders iets te scherp vind.

Daarnaast koos ik er hier voor om ook nog een courgette toe te voegen. Dit om toch nog iets meer groenten in het gerecht te verwerken.

Avocado

Ook hier werken we weer met mooie rijpe avocado\’s. Wil je nu weten hoe je weet of een avocado rijp is en hoe je eventueel je avocado’s wat sneller kunt laten rijpen? Neem dan eens een kijkje op mijn pagina over avocado’s.

Tijd om eens iets beter te gaan kijken naar deze pastaschotel met avocado en spekjes. Maak je dit gerecht? Laat me dan even weten wat je er van vindt. Eet smakelijk alvast!

Pasta met avocado en spekjes

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 10 min Totale tijd 10 minuten
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Een eenvoudige maar zeer smaakvolle pastaschotel die ook nog eens in een mum van tijd op tafel staat.

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereidingen

  1. Kook de pasta gaar

    Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. Snij de courgette en de ui fijn
  3. Rooster de pijnboompitjes

    Rooster de pijnboompitjes in de pan

Maak de guacamole als basis van de saus

  1. Bereid de avocado's voor
    • Snij de avocado in twee.
    • Verwijder met een soeplepel de steen en schep dan de avocado uit zijn schil en doe in een kommetje.
    • Plet de avocado's fijn en voeg het limoensap toe en roer dit er goed door.

     

  2. Snij het vruchtvlees van de tomaat in kleine stukjes
    • Snij de tomaat doormidden en verwijder de zaadjes.
      Tip: De zaadjes mag je in een tomatensoep of ander gerecht met tomaat toevoegen.
    • Snij daarnaast het vruchtvlees van de tomaat in kleine stukjes en voeg toe aan de avocado.

     

  3. Snipper de knoflook fijn
    • Snij de knoflook zo fijn mogelijk en voeg dan ook toe aan de avocado's.
    • Roer alles goed door elkaar
  4. Kruid naar smaak met chili,
    • Kruid nu naar smaak met chili.

Bak de spekjes, ui en courgette aan

  1. Bak de spekjes met de ui

    Bak de spekjes goed aan en stoof de ui glazig in een kom.

    De Ui is ook goed om de aangebakken stukjes spek los te weken en die smaak op te nemen.

  2. Voeg de courgettestukjes toe

    Voeg de courgettestukjes toe, roer goed onder de spekjes en de ui.

     

  3. Voeg de culinaire room toe aan het courgette, spekjes mengsel

    Voeg de culinaire room toe aan het spekjes, courgette mengsel.

Pasta met advocado en spekjes

  1. Doe de pasta bij de guacamole

    Meng de pasta met de guacamole.
    Tip: Indien de rest nog niet klaar is steek je de avocado pit er ook even bij. Zo blijft de guacamole langer mooi groen.

  2. Voeg nu het room mengsel toe aan de pasta

    Voeg het roommengsel met ui, spekjes en courgette toe aan de pasta en roer het er goed onder. Breng eventueel op smaak met wat chilipoeder en peper. Pas op dat je het niet te pikant maakt voor de kids ;)

    Je serveert deze pastaschotel met wat geroosterde pijnboompitjes en parmezaanse kaas.

    Eet smakelijk!

     

Keywords: avocado, spekjes

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Waarvan wordt traditionele guacamole gemaakt?

Een traditionele guacamole bestaat uit: avocado's, ui, tomaat, koriander, jalopenopeper, limoensap, knoflook en zout.

In mijn recept laat ik de koriander weg omdat ik dat kruid zelf niet graag eet en de jalopenopeper vervang ik door chilivlokken.

Waarom pit in de guacamole steken?

avocadopit in guacamole bewaren

Wanneer je guacamole gemaakt hebt dan kun je deze het langste mooi groen houden door de steen van de avocado's in de guacamole te steken. Die stenen zorgen er op hun beurt voor dat de avocado die er rond zit een stuk trager bruin wordt. Zo kun je de guacamole wel even in de koelkast bewaren tot gebruik. Weet wel dat guacamole het allerlekkerst gewoon vers gemaakt wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *