Waterspeelplaats Park Sonsbeek

Waterspeelplaats park sonsbeek

In park Sonsbeek ligt er net naast het watermuseum een gratis toegankelijke waterspeelplaats. Wanneer het warm is is dit een ideaal plaatsje om met je kinderen heen te gaan. Dan kunnen ze er heerlijk in het koele water spelen.

Door de hoogte verschillen in de waterspeelplaats ontstaan er kleine watervallen. Aan de ene zijkant hangen er waterbakken die zich vullen met water uit de beek. Hiervoor moet er wel voldoende water in de beek staan. Is er voldoende water dan vullen de bakken zich en als ze vol zijn draaien ze om. Of wanneer je ze zelf omdraait natuurlijk.

Ik zou willen aanraden om hun zwemkleding aan te doen en wat reserve kleding mee te nemen. Die zul je wel nodig hebben als ze hier zijn wezen spelen. Ik nam me wel alvast voor om volgende keer ook wat kleine potjes mee te nemen. Dat vergroot dan toch weer het speelplezier.

Wat is hier nog meer te doen?

Watermuseum

De waterspeelplaats ligt in park Sonsbeek net naast het watermuseum. Zijn je kinderen ouder dan 6 jaar? Dan is dit een leuk en educatief uitstapje. Wanneer je kinderen nog geen 6 jaar oud zijn vind ik het wat zonde geld. Tot 4 jaar is het gratis dat wel, maar dan speelt meer dan 90% van wat er te doen is zich boven hun hoofd af.

Ik raad dan ook aan om met dit watermuseum te wachten tot je kinderen hebt die ouder zijn dan 6 jaar. Is er dan een kindje jonger is dat geen probleem. Met een museum jaarkaart is dit museum overigens ook gratis.

De witte watermolen

Ben je hier nu op een dinsdag, woensdag of zondag? Dan is het zeker en vast de moeite waard om langs de witte watermolen te gaan. Dit is een van de oudste gebouwen in Arnhem. Tot op vandaag de dag wordt hier biologisch bloem voor het bakken van pannenkoeken, cake, …

Wil je er naderhand met je kinderen iets mee bakken? Dan vind je hier de recepten die ik met mijn peuters maakte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *