Landwinkel IJsseloord: De zuivelboerderij

Landwinkel Ijseloord - melkkoeien

De landwinkel IJsseloord is eigenlijk een zuivelboerderij. Een boerderij met Holstein koeien. Ik ga in dit artikel met jullie even kijken naar deze boerderij als uitje om met peuters of kleuters te ondernemen.

De IJsseloord boerderij ligt achter de dijk. Rond de boerderij zijn al wat dieren te zien. Er lopen iets verder in de wei paarden en in de wei tegenover de boerderij lopen er natuurlijk veel koeien. Wist je dat deze koeien ook zelf naar hun stal kunnen lopen als ze dit willen? Zo kun je al eens moeten wachten op koeien als je daar over het veerooster wilt rijden.

Hier vind je de website van deze landwinkel.

Op het erf

Landwinkel Ijseloord uitzicht vanop terras

Wanneer je richting de boerderij rijd en richting de landwinkel bij de boerderij. Dan rij je de dijk af en kom je eigenlijk vrij direct uit op een gezellig terras. Hier kun je je als ouder makkelijk en comfortabel zetten terwijl de kinderen met de speeltoestellen spelen.

Er staan heel wat tractors om in te rijden en fietsjes. Een nadeel hier vindt ik wel dat er ook best veel kapot speelgoed ligt. Maar er is ook een schommel een glijbaan en zelf een houten huisje met een deur die dicht kan om in te spelen. Een tractorband om in te kruipen en aan de kant van het speelpleintje heb je een stal met kalfjes.

De stal met kalfjes

De stal met kalfjes is echt geweldig. Hij ligt net naast de speelweide en is open aan de kant van de speelweide. Hiermee wil ik niet zeggen dat de koeien er langs daar uit kunnen want dat kunnen ze niet maar wel dat je ze hier goed kunt bewonderen. Laatst lag er nog wat stro in de voerbak die de kids aan de kalfjes gevoerd hebben.

De kalfjes kunnen aan de zijkant van de stal eruit waar ze terechtkomen in de wei aan de andere kant van de speelweide. Daar zijn de kalfjes ook goed te zien al staan ze dan wel een stuk verder van je af over het algemeen als dat ze in de stal staan.

Landwinkel IJsseloord

De landwinkel ligt aan de andere kant van het terras en deze is best groot. Je kunt hier terecht voor ijs, worst, vers fruit sap en groenten. Maar natuurlijk ook heel wat zuivel producten. Denk maar aan kaas, verse melk, vla, roomijs, …

Ze verkopen gelukkig ook wat lekkers voor op het terras: iets te drinken, ijs een gebakje, … Je moet er maar eens binnenlopen. Het is een gezellig winkeltje waar ze ook hele mooie streekpakketjes voor je kunnen samenstellen. En dit is echt een gezellig terras om even te zitten als ouder.

Ikzelf kijk al uit naar het kersenseizoen. Heerlijk daar op het terras in het zonnetje genieten van een bakje verse kersen. En bij minder weer ophalen voor thuis.

Er is alleen een nadeel. Ik heb nooit moeite op mijn kinderen mee te krijgen naar een boerderij, alleen willen ze niet meer terug naar huis. Nog eens naar de koeien kijken, ze nog even voeren, … Ik zal dus niet snel even kort aan deze winkel stoppen om iets op te halen want ik weet dat mijn kinderen hier liefst ook nog even spelen. Dus dat plan ik in.

Het is een prima uitje voor een paar uurtjes. Voor de woensdag middag bijvoorbeeld na het middagdutje.

Vind je dit nu een leuk uitje? Kijk dan ook eens bij landwinkel De Munnikenhof. Dit is een zorgboerderij met een grote verscheidenheid aan dieren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *