Traktatie als je 2 jaar wordt

Tijd om eens te kijken voor een Traktatie voor Florian als hij 2 jaar wordt. Dan is het namelijk ook tijd om te gaan trakteren bij de gastouder.

Langs de ene kant wil je er geen vermogen aan kwijt zijn. Dat is zeker ook niet nodig, Aan de andere kant wil je je peuter wel een cadeautje meegeven waar hij of zij zelf ook wel erg blij mee is. Tijd dus voor een speurtocht naar een leuk uitdeelcadeautje waarmee Florian kan trakteren.

Eisen aan de traktatie

Ik hoef het niet super gezond te maken bij de gastouder. Er zijn hooguit 5 kinderen dus de hoeveelheid traktaties loopt hier niet zo heel hard uit de hand. Florian is zelf de jongste bij de gastouder. Dit zorgt er voor dat ik ditmaal geen rekening hoef te houden met een baby\’s of dreumes.

Het kan iets zijn om op te eten, maar ook een klein stukje speelgoed is wel leuk.

Traktaties voor 2-jarigen

Ik had geluk want afgelopen juni zijn er twee kindjes bij mijn gastouder 2 jaar geworden. Laten we eerste eens kijken naar de traktatie van deze 2-jarigen.

IJsje

Als eerste is Gijs jarig. Hij trakteert op een ijsje. Dit is samengesteld uit:

  • Plastic ijshoorntje van de Action
  • 3 roze spekbollen
  • 1 doosje rozijntjes
  • 1 zakje snoepjes

Rond dit alles zit er een plastic verpakking die alles bij elkaar houd. Voor de foto zette ik dit ijsje in een theeglas zodat die rechtop staat net zoals wanneer je kindje hem uitdeelt. Een erg leuk cadeau als je het mij vraagt.

Eenhoorn

Een weekje later was Nine aan de beurt en haar kindertraktatie was een eenhoorn. Deze bestaat uit:

  • een papieren bekertje
  • een puntzak met schuimpjes erin

De puntzak zelf wordt omgekeerd in het bekertje gezet en daar heb je een eenhoorn. Nog even de oogjes op de beker en je bent klaar om te gaan.

Net als hier kun je ook voor eenhoorn bekertjes kiezen en er nog een extra tekstje opzetten.

Op speurtocht

Voor het uitdeelcadeautje van Florian besluit ik ook eerst even bij de Action over de kinderafdeling te lopen. Daar hebben ze klein speelgoed waar we vast wel iets leuks van kunnen maken. Daar Florian zelf in de zomer jarig is en het nu ook prachtig weer is, hoop ik op een simpel waterpistool of zoiets.

Bellenblaas

Een bellenblaas is niet zo duur en de kinderen vinden het geweldig. Maar voor een kind van net twee is het eigenlijk nog niet geschikt. Ze kunnen er zelf nog geen bellen mee blazen en het potje is zo leeg. Meestal per ongeluk leeggegoten toen ze naar het stokje keken. Dit gebeurt bij kinderen van 3 en ouder ook nog wel eens, maar die kunnen er ook zelf bellen mee blazen.

Deze zou ik bij de Action halen. Daar betaal je er minste voor.

Boerderijdier

In de Action kwam ik tijdens mijn zoektocht ook boerderij dieren tegen. Deze zijn ook leuk als verjaardagtraktatie. Maar op dit moment geniet die niet echt mijn voorkeur. Dit omdat het een grote zak is met zes verschillende dieren. En bij mijn kinderen staat het paard bijvoorbeeld hoger in rang dan bijvoorbeeld een varken. Ik zou hiervoor niet graag ruzie hebben dus onze zoektocht gaat voort.

Ik heb er een grotere hoop (12 of 20 stuks) gevonden op bol.com dus misschien ideaal voor een kinderdagverblijf. Die plaats ik hieronder moest je hiervoor willen gaan.

Waterpistool

waterpistooltjes

Een tijdje terug waren er in de Action ook waterpistooltjes voor kids. Die heb ik deze keer niet zien liggen en ben dan op Ali expres gaan kijken voor alternatieve waterpistooltjes. Ik wil namelijk max. 2 euro per kind uitgeven aan de traktatie. Ik heb nog wat stickers met zijn naam op over van met zijn geboorte. Die plak ik op elk waterpistool. Nog even inpakken en klaar is die traktatie.

Deze heb ik bij Ali Express besteld. Ze zijn niet zo groot. Zo\’n 21 cm, maar prima voor mijn kindertraktaties.

Veel succes met je traktatie. Hopelijk heb je hier wat ideeën kunnen opdoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *