Zwemmen bij het Biljoenbad in Velp

Zwemmen bij het biljoenbad in Velp

Het Biljoenbad in Velp is een prima plaats om eens met je kinderen te gaan zwemmen. Ben je met je kindje al eens naar een zwembad geweest?

Dankzij corona zijn er heel wat kleine kinderen die straks met watervrees naar een zwembad zullen gaan. Mijn oudste zoon dook voor corona het zwembad in alsof het niets was. Vanaf zijn 4 maand ging ik er mee zwemmen en toen hij goed en wel 1 jaar was brak corona ook hier bij ons uit in Europa.

De zwembaden werden gesloten, net als de scholen, … Sinds hij drie jaar oud is gaat hij nu terug naar het zwembad en durft hij weer het water in. Dit heeft echter wel wat tijd gekost.

Voor corona konden onze kinderen thuis ook in bad. Maar tijdens corona toen opeens alles van thuis gedaan moest worden. Schakelden we hier al snel over op een douch dat kostte minder tijd. Een kostbaar goedje als je van thuis moet werken met je kinderen ook nog thuis.

Een slechte beslissing bleek later want onze zoon ontwikkelde langzaam maar zeker een grote schik van water. Maar gelukkig komt alles langzaam aan terug op zijn plooi. Hij durft het zwembad weer in en krijgt er weer steeds meer en meer plezier in. Nu voort oefenen in de hoop dat hij binnenkort ook met zijn hoofd onder water durft te gaan.

Maar genoeg hierover. Laten we eens kijken welke activiteiten het Biljoenbad aanbiedt waar je met je kinderen heen kunt gaan.

Zwemlessen

In het zwembad worden er ook heel wat soorten zwemlessen gegeven. Omdat ik deze het belangrijkste vindt begin ik hier. Ik zeg het belangrijkste niet omdat plezier minder belangrijk is, maar in Nederland is er om ons heen zoveel water. Dat ik er bij mijn kinderen zo snel mogelijk zeker van wil kunnen zijn dat als ze in het water terecht komen ze er ook veilig terug uit raken.

Dus met dat in ons achterhoofd het stappenplan richting een A,B en C diploma voor het zwemmen.

Babyzwemmen

In het Biljoenbad kun je met je baby en dreumes 3 dagen in de week terecht voor een baby zwemles van drie kwartier. De tijdstippen vind je hier. Tijdens zo een zwemles worden er heel wat kinderliedjes gezongen. Op deze liedjes beweeg je, je baby of dreumes dan door het water.

Daarnaast krijg je oefeningen die je met je baby kunt doen in het water. Zo blijft je baby het water dat over zijn hoofd gaat niet eng vinden. Dit is alvast een stap voor op de andere kinderen straks bij de zwemlessen.

Bij de uitleg staat er dat deze lessen geschikt zijn voor kinderen tot 1,5 jaar oud. Eigenlijk ligt de leeftijd hier niet zo strikt vast. Als je kindje met 1,5 nog niet goed kan lopen kan die gerust nog even meedoen met het babyzwemmen. Dit tot hij er ook klaar voor is om met de grote kinderen mee te doen.

Peuter- en kleuterzwemmen

Na het babyzwemmen stroomt je dreumes of peuter door naar het peuter- en kleuterzwemmen. Ook hier wordt er nog steeds heel wat gezongen. Alleen worden de oefeningen hier als maar moeilijker.

Op dit zwemles niveau worden er ook echt al opdrachten aan de peuters gegeven. Denk aan: spring van de kant, doe een kikker na, duik door de hoepel, …

Dus ook hier wordt er nog steeds aan watergewenning gedaan. Dit zodat je kindje straks klaar is om met echte zwemlessen te beginnen. Voor de tijden van het peuterzwemmen kijk je best hier.

Met dit type zwemles kun je officieel doorgaan tot je kindje 4,5 jaar oud is. Dus ook kleuters zijn hier nog steeds welkom. Wanneer je kindje echter 3,5 jaar oud is, kun je het al inschrijven voor echte zwemlessen voor een A, B, of C diploma.

Zwemlessen

Is je kindje nu 4,5 jaar oud en heb je hem of haar ingeschreven voor zwemles? Dan krijg je als je op de wachtlijst aan de beurt bent een oproep. Op dat moment mag je zoon of dochter beginnen oefenen voor zijn of haar zwemdiploma\’s.

Dit gebeurt hier in groepjes van 10 zwemleerlingen. Voor tijdstippen hiervoor kijk je hier. Gaat dit te traag of heeft je kindje met een van de onderdelen problemen? Dan kun je het ook nog privé zwemles laten geven.

Naast al deze lessen die gericht zijn op je plan kunnen trekken in het water. Zijn ook de volgende activiteiten er voor je kinderen:

Zwemmen voor plezier

Gezins- en recreatiefzwemmen

recreatief zwemmen in het activiteitenbad in Velp

Elke zondag kun je van 9 tot 10 met je hele gezin naar het zwembad. Dan is het namelijk gezinszwemmen. Er is dan ook heel wat speelgoed in het water om mee te spelen. Denk aan zwemplanken, buisjes die zinken om achter te duiken, …

Meer informatie hierover vindt je hier.

Na het gezinszwemmen is het recreatief zwemmen en deze lopen eigenlijk moeiteloos in elkaar over. Blijf je dus nog na 10 uur in het zwembad kun je met je kinderen ook in het wedstrijdbad terecht voor nog meer waterplezier.

Zweminstuif

De zweminstuif gaat elke woensdag middag door. Deze is voor kinderen van 4 tot 12 jaar die over een A-diploma beschikken. Zij kunnen hier dan terecht voor allerlei leuke activiteiten en spelletjes.

Meer informatie hierover vindt je hier.

Biljoenbad in Velp

Het Biljoenbad in Velp is opgebouwd uit 3 zwembaden: een peuter- en kleuterbad, een verwarmd activiteitenbad en een wedstrijdbad.

Peuter- en kleuterbad

Het peuter en kleuterbad in het Bi;ljoenbad in Velp

Het Peuter- en kleuterbad is er zoals de naam al zegt voor de peuters en de kleuters. Dit is een ondiep bad waarin een glijbaan staat voor de kleinsten. Op bepaalde momenten komt er ook water uit de speelelementen waar de kinderen onder door kunnen lopen.

Het leuke bij dit zwembad is ook dat er wanneer er kleine kinderen aanwezig zijn hier extra speelgoed is. Denk maar aan auto’s, emmers, eendjes, waterradjes, … Dit bad is denk ik net als het activiteitenbad zo’n 32 graden.

Je ziet hier achter ook de verzorgkussens en de box die je als je met je kids komt zwemmen kunt gebruiken. Tijdens het babyzwemmen kun je de kleding en handdoek van je baby hier ook in de kast onder de verzorgkussens plaatsen. Zo is je baby na het zwemmen snel aangekleed en weer lekker warm.

Verwarmd activiteitenbad

Naast het Peuter- en kleuterbad ligt in dezelfde ruimte het verwarmde activiteitenbad van 15 bij 10 meter. Dit wordt verwarmd tot zo’n 32 graden Celsius en dus ook ideaal voor het babyzwemmen dat hierin gegeven wordt. Ook het peuter en kleuterzwemmen gaat hier in door.

Een groot extra voordeel van dit bad is ook dat ze de beweegbare bodem zowel in hoogte als schuinoplopend kunnen verstellen. Bij de peuter- en kleuterzwemles staat de bodem een heel stuk meer omhoog zodat de kinderen zelf goed kunnen staan.

Wedstrijdbad

Tot slot is er ook een wedstrijdbad. Deze heeft een verplichte grootte van 25 bij 14.4 meter en een watertemperatuur van 28 graden. Dit bad beschikt over 6 banen, een losse luie trap en de helft van dit bad heeft eveneens een verstelbare bodem. Dit is handig voor zwemlessen en activiteiten.

Deze foto is genomen tijdens het recreatief zwemmen op zondag. Je ziet dat er dan ook in het wedstrijdbad speelgoed aanwezig is.

.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *