VTech – Switch & Go Dinos Fire – Blaze T-Rex – Review

Switch & Go Dinos Fire

In deze review wil ik met jullie even een uitgebreidere blik werpen op onze nieuwste aanwinst. Mijn zoontje werd vorig weekend 3 jaar en kreeg hiervoor Blaze de T-Rex, een Switch & Go Dinos Fire, cadeau.

Wat meteen al opvalt als je naar de doos kijkt is dat dit stoer speelgoed is. Op het speelgoed staat 4+ dus mijn zoontje is daarvoor eigenlijk nog iets te jong. Echter laatst heeft hij er zoveel plezier mee gehad bij zijn neefje van vijf dat we toch maar besloten hebben om dit op zijn verjaardagslijstje te zetten.

In de verpakking zien we Blaze de T-rex staan in een rotsachtig gebergte. Ook zien we dat de T-rex getransformeerd kan worden in een racewagen. Dit gaat makkelijk en is gelijk een goeie oefening voor je zoon of dochters motoriek.

Op de achterkant van de verpakking vindt je ook de krachten en kenmerken van de Tyrannosaurus Rex (T-Rex). Dit zijn:

 • Kracht 5 (super sterk)
 • Intelligentie 3 (gewoon)
 • Snelheid 3 (gewoon, snelheden tot 20km per uur)
 • Uithoudingsvermogen 4 (goed)
 • Behendigheid 3 (gewoon)

Meer info over de Tyrannosuarus Rex vind je hier bij wikikids. Hou er wel rekening mee dat deze dinos al lang uitgestorven zijn. Dus veel van wat we weten is gebaseerd op aannames.

Genoeg over de T-Rex terug naar dit speelgoed. Wat gelijk opvalt is dat de T-Rex niet helemaal realistisch gebouwd is. Hierbij bedoel ik niet dat je de wielen blijft zien maar ook dat de staart van de T-Rex bijvoorbeeld lang was. Deze moest er voor zorgen dat de T-Rex in evenwicht bleef. Bij dit speelgoed is hier vanaf geweken omdat ze er ook nog een auto van kunnen maken

.

Blaze de T-Rex

\"Blaze
Blaze de T-Rex aan het vlammen!

Wanneer je op de actieknop duwt in dino stand, hoor je de volgende zinnen:
(De cursief getypte tekst zijn de geluiden die zo gemaakt worden.)

 • Brul, Ik ben één bonk spieren!
 • Ik ben een goede jager! Brul
 • Brul! Tijd om te vlammen!
 • Hoor mijn luide brul! Brul!
 • Ik ga vlammen! Brul en een schroeiend geluid.
 • Niemand kan zo hard brullen als ik! Brul!
 • Brul en een schroeiend geluid. Mijn kaken zijn super krachtig!

De actieknop zorgt er niet alleen voor dat Blaze iets zegt. Het is veel spectaculairder. Hij gaat dan ook echt vlammen werpen. Dit gebeurt aan de hand van lichteffecten. Dit is ook te zien op de foto hiernaast.

Daarnaast wanneer je Blaze na een pauze met de actieknop activeert dan zegt die: Brul Ik ben Blaze de T-Rex. Ik kom eraan!

Wanneer de dino aan het rondstappen is, hoor je: 3 zware voetstappen Blaze is onderweg. Maar ook 3 zware voetstappen Kom op stoere vriend! Laten we andere dino\’s gaan zoeken!

Wanneer je de dino gedurende een tijdje niet gebruikt of beweegt dan gaat die in een soort van pauze stand. Wel zo fijn ook als ouder dat het speelgoed niet eindeloos lawaai blijft maken als je kind er niet meer mee speelt. Maar voordat hij dat doet, zegt hij nog even: Ik kom terug!

Tijd om deze dino tot een ware raceauto te transformeren. Met een paar simpele handelingen tover je de dino om in een raceauto. Je begint met de staart naar voor te draaien. Daarna de voorpoten inklappen en dan de grote achterpoten en klaar is je racewagen. Als je dit effectief wilt zien raad ik je aan zo even mijn review filmpje te bekijken.

Blaze de T-Rex als Racewagen

Wanneer de racewagen geactiveerd is dit gebeurt bij het omdraaien van Blaze zijn rechter achterpoot of door na een pauze op de actieknop te duwen. Dan geeft de auto direct gas. Dit kun je ook zien aan de lichteffecten achter de auto. De auto start met zijn openingszin: bbbbrrrrmmmm Ik ben razendsnel en klaar voor actie!

Wanneer je de auto laat racen dan heer je ook effectief race geluiden. De auto weet dat hij moet racen door de bewegingssensor die in dit speelgoed is ingebouwd. Wanneer de auto even geen beweging of activiteit uitvoert, sluit hij af met de woorden: Ik zie je later vriend!

In de autostand kan je naast de startzin de volgende zinnen activeren:

 • Ik ben de koning van de weg! Brroem
 • Deze weg is van mij! Vroem, vroem, vroem!
 • Vroem, vroem. Ik ben snel! Super snel!
 • Ik ben zo snel! Ik raas iedereen voorbij! Vroem, vroem, vroem.
 • Plankgas! Vroem
 • Ik ben bijna bij de finish! Vroem, vroem
 • Met piepende banden over de finish! Zieuuuuuuum….
\"Blaze

Conclusie

Op de doos staat: “Meer dan 30 stoere geluiden en zinnen”. Wanneer ik ze tel, kom ik op 24 zinnen en zeker 9 verschillende geluidsfragmenten. Al moet ik bij de geluidsfragmenten wel zeggen dat ze vaak erg op elkaar lijken.

Bij het klikken op de actieknop krijg je steeds dezelfde 7 geluidsfragmenten in diezelfde volgorde afgespeeld. Met de eerste na activatie erbij zijn dit steeds 8 verschillende fragmenten. Dit bied voldoende variatie om als ouder er niet onmiddellijk gek van te worden;)

De Blaze switch & Go dino is gebruiksvriendelijk en heeft een aan- en uitknop met 2 volume standen. Zacht of luid zeg maar. De dino is 16 cm lang en auto zijn zo\’n 14 cm. Sommige mensen vinden dit te klein. Ikzelf vind dat wel aangenaam. Het is niet te klaar waardoor het friemel speelgoed wordt. Maar ook niet zo groot dat je het moeilijk kan opbergen.

Met dit speelgoed waant je kind zich het ene moment op de formule 1 baan en het volgende moment vindt er een hevige strijd plaats in de oertijd. Dus is je kind nu ook gek op dino\’s en auto\’s? Dan is dit een echte aanrader.

Opgelet bij aankoop

Wel raad ik je aan bij de aankoop te letten op waar je het juist koopt. Ik las bij heel wat reviews op Amazon dat mensen niet tevreden waren met de taal. Ze hadden de Switch & Go Fire dino dan gekocht in een Spaanse of Franse winkel waardoor die opeens Spaans of Frans sprak. Eenmaal aangekocht kun je deze taal niet wijzigen. Hou hier dus rekening mee bij je aankoop.

Je kunt hem hier bij Bol.com kopen.

Nog te verzamelen

Naast Blaze de T-Rex kun je nog heel wat Switch & Go dino\’s verzamelen:

Lonn Pteranodon

Deze dino kan in een helikopter veranderen.

Roxx Triceratops

Deze dino verandert op zijn buurt in een graafmachine.

Scott spinosaurus

Deze dino verandert ook in een racewagen.

Tracks Triceratops

Ook deze dino transformeert zich tot een echte racewagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *