Pasta met scampi’s en tomaatjes

Pasta met scampi's en tomaatjes
Heerlijke pasta met scampi's

Vandaag een snelle en eenvoudige pasta schotel met scampi’s en tomaatjes.

Ken je dat van die avonden dat je thuiskomt en je realiseert dat je die ochtend geen vlees uit de diepvries gegooid hebt? Waarschijnlijk ben je al wat later en moeten de kinderen zo naar bed. Dan is de volgende vraag die al snel in je hoofd opduikt zullen we snel iets te eten halen.

Alleen is het nadeel bij afhaaleten dat dit meestal niet zo gezond is. En ook hier ben je zeker een half uurtje zoet mee.

Scampi’s

Maar zeg zelf pasta vinden de meeste kinderen wel lekker. Daarnaast hoeven scampi’s niet vooraf ontdooit te worden waardoor je deze wel snel even kunt bereiden. Ik eet best graag scampi’s dus voor mij is dit snelle gerechtje zeker geen straf. 😉

Tijd om eens te gaan kijken naar deze pasta met scampi’s en tomaatjes. Ik had ook nog een pak surimi in de kast liggen en deed deze er deze keer ook bij. Dat is namelijk een lekkernij van mijn kinderen.

Pasta met scampi’s en tomaatjes

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 min Kooktijd 15 min Totale tijd 20 minuten
Porties: 3
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Een heerlijke pasta met scampi's, tomaatjes en surimi Dit is een prima gerecht om zo op tafel te zetten. Vooral omdat scampi's uit de diepvries niet eerst ontdooit moeten worden. Dit recept is prima voor avonden waarop je niets uitgehaald hebt.

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding

  1. Kook de pasta gaar
    • Kook de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing.
    • Giet af maar vang het kookvocht op.
  2. Bereid de groenten en kruiden voor
    • Snij de ui fijn en stoof aan met een fijngeperst teentje knoflook.
    • Als ze glazig zijn voeg je ze toe aan de afgegoten pasta.
    • snij de snoeptomaatjes in 4 en zet deze even aan kant kun je ze er straks bijdoen.
    • Snij een hand van de grote bladen basilicum in reepjes. De kleine blaadjes hou je voor de versiering

Bereiding

  1. scampi's bakken

    Bak de scampi's met look volgens de instucties op de verpakking.

    Je bakt ze zo'n 3 minuten per kant aan.

  2. Pasta afwerken
    • Doe naast de ui ook de kruidenkaas bij de pasta.
    • Roer deze er goed door.
    • Roer ook de culinaire room door de pasta.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *