Fruitpap met mango, banaan en sinaasappel

fruitpap met mango, banaan en sinaasappels of appelsienen
Heerlijk voor jong en oud.

Fruitpap met mango, banaan en sinaasappel dat maakte ik voor mijn kinderen afgelopen woensdag. Ik had nog wat mango in de diepvries zitten. We zijn onze diepvries aan het leegeten en zo maakte ik de mango op.

Mijn kinderen zijn gek op fruit. Blauwe bessen, druiven, passievrucht, appel, banaan, … Het zijn echte fruitmonsters. Bij mezelf merk ik dat als ik het fruit niet klaarmaak ik het vaak laat liggen. Ik pak niet zo snel een stuk fruit om zo te eten. Maar fruitsla, fruitpap, fruittaart, … eet ik allemaal erg graag.

Fruitpap

Bij mij thuis maakte mijn mama vroeger onze fruitpap. Een fruithapje dat bestond uit fruit dat op dat moment bij ons thuis lag. Aangevuld met wat granen of een fijngestampte babykoek. Mijn zussen, broer en ik vinden het heerlijk. Ok fruitpap ziet er niet altijd goed uit maar het is heerlijk!

De standaard fruitpap van vroeger plaatste ik al op mijn blog. De fruitpap met appel, banaan en sinaasappel. Maar dit keer dus een versie met diepvries mango.

Het voordeel van de diepvries mango is dat de fruitpap lekker koud is. Lekker fruitpap met ijs šŸ˜‰ was hier aan tafel het oordeel van mijn jongens. Wanneer je er meer sinaasappelsap in zou doen zou je er een smoothie van maken.

Je kunt de mango diepgevroren mixen in de zomer als het erg heet is. Dan is de fruitpap op zijn koudste. Dit kan dan voor wat verkoeling zorgen ook. Ook als er tandjes doorkomen kan dit erg fijn zijn. Heb je erg gevoelige tanden? Dan zou ik het weer niet aanraden.

Als je deze fruitpap aan je kind(eren) serveert, laat dan even weten wat jullie er van vonden. Zijn ze al wat ouder en is het warm? Vervang de appelsien dan ook eens door 4 bolletjes vanille-ijs. Ook erg lekker.

Maar laat ons nu eens kijken naar het recept van de fruitpap met mango, banaan en sinaasappel.

Fruitpap met mango, banaan en sinaasappel

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 5 min Totale tijd 15 minuten
Porties: 4

Beschrijving

Een heerlijke fruitpap of fruithap met banaan, appel en sinaasappel. Ideaal voor jong en oud. Het is eens iets anders dan een fruitsalade ;)

Ingrediƫnten

Bereiding

 1. Banaan en appel pureren
  • Schil de banaan en appel en verwijder het klokhuis.
  • Omdat de kids hier al wat ouder zijn heb ik de mixer in het fruit gezet.
   Voor jonger kids raad ik aan de appel te raspen en de banaan eerst met een vork goed fijn te pletten.
 2. Sinaasappels persen

  Snij de appelsienen door en pers ze. Dit is een werkje waarmee je peuter je kan helpen. Pers ze op het einde alleen na. Giet het appelsiensap bij de appel en banaan en roer goed door.

  Eet smakelijk!

Keywords: fruithap, fruitpap, fruit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *