MonChou mini slofjes

Monchou mini slofjes
Een Monchou taartje met een sloffenbodem!

Vandaag staan er MonChou mini slofjes op mijn programma.

Vrienden van ons stuurden gisteren of we zin hadden om nog eens een spelletjes avond te doen. Deden we tijdje terug zo\’n keer in de maand. Maar wegens drukke agenda\’s, verhuis, start van een eigen winkel, … is dat frequente contact wat afgenomen. Maar nu dus vrijdag avond spellenavond.

Dit keer zorgen zij voor het avondeten want het is bij hun en dan zorgen wij voor het dessert. Dessert is echt iets waar ik me op kan verheugen. En dit keer maak ik kleine slofjes met MonChou en kersen. Eenvoudig om te maken en voor iedereen toegankelijk.

Sloffen bakken

Dit keer koos ik ervoor om mini slofjes te bakken en die te gaan vullen met het amandelspijs dat ik gemaakt heb en in de diepvries heb gestoken. En omdat ik zelf gek ben op MonChoutaart, besloot ik om dit keer van de slofjes kleine MonChoutaart te maken.

Dan is mijn zoon gelukkig want er is taart. Ik moest laatst lachen. We waren naar een verjaardagsfeest geweest en er was geen taart. Toen zei mijn zoon. Mama dat is wel een gekke verjaardag e! Ze hadden geen taart! Waren ze dan wel jarig?

De familie van mijn echtgenoot zijn grote liefhebbers van hartig. Dat was dan ook de reden dat er geen taart was. 😉 Maar soms best grappig hoe een kinderbrein ergens over kan denken.

Tijd om eens te gaan kijken naar het recept van de mini MonChou slofjes. Ik gebruik in het recept ook vanillesuiker. Maak jij je vanillesuiker nog niet zelf? Neem dan eens een kijkje naar dit eenvoudige recept voor vanillesuiker. Snel, makkelijk, smaakvoller en een stuk goedkoper dan wat je in de winkel koopt. Voor deze keer is dit te laat, maar het is wel handig voor volgende recepten.

Benodigheden

Wanneer je sloffen gaat bakken kun je dit doen in de typisch ovale sloffenvormen. Maar je kunt ook je springvorm of een ronde vorm gebruiken.

Ik heb zelf wat mini stof bakvormen aangekocht omdat ik ze graag in hun kenmerkende vorm wou bakken. Deze vormen kun je bij Bol.com bestellen of in een bakwinkel.

MonChou mini slofjes

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 30 min Kooktijd 10 min Rusttijd 4 uur Totale tijd 4 uren 40 minuten
Porties: 17
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Een eenvoudig en makkelijk recept voor een MonChou taartje met sloffen bodem. Probeer hem eens uit. Het is een favoriet voor jong en oud.

Ingrediënten

Voor de slofjes

De amandelspijsvulling

Monchou kersen topping

Instructions

Sloffendeeg maken

  1. Haal de citroenrasp van de citroen en snij deze fijn.
    • Heb je een grote citroen dan gebruiken we de zeste van een halve citroen. Bij een kleine citroen gebruiken we de zeste/ citroenrasp van de hele citroen. Ik doe dit met een zesteur. En op die manier kunnen je kleine kinderen dit ook veilig zelf.
      Zesteur kopen bij Bol.
    • Snij de zeste dan fijn en doe deze in een mengkom.
  2. Voeg de suiker, boter, zout, en ei toevoegen

    Voeg de volgende ingrediënten toe:

    • boter,
    • bastaardsuiker,
    • snuifje zout,
    • half ei 
      Tip: Doe het ei in een bakje en kluts het. Schenk nu de helft van het ei bij het beslag. Dit is zo'n 25 g.
  3. Voeg de bloem en het bakpoeder gezeeft toe
    • Zeef de bloem en het bakpoeder 
      Tip: Door het te zeven voorkom je brokjes, bloem en bakpoeder in je deeg.
    • Kneed het deeg eerst even voor. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en kneed tot een mooi samenhangend deeg.

  4. Laat het deeg rusten in de koelkast
    • Wikkel het deeg in huishoudfolie.
      Tip: Zorg dat je al een vrij smalle plaat hebt. Dit koelt sneller en je rolt het straks sneller en makkelijker uit.
    • Leg het deeg voor minstens een uur in de koelkast. een hele nacht is ook prima ;)

Sloffenbodems bakken

  1. Zet de oven aan en rol het deeg uit
    • Verwarm de oven voor op 180 °C.
    • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 5 á 8 mm.
  2. Steek met de slofvorm de slofjes uit
    • Neem je slofvormen en steek de slofjes uit.
  3. Sloffen beleggen
    • Doe de andere helft van het ei bij het amandelspijs en meng even goed door. Zet dit aan kan om de sloffen mee te bedekken.
    • Leg de uitgestoken sloffen op een bakmatje.
    • Bedek de bovenkant met een dun laagje amandelspijs.
      Tip: Blijf een halve cm bij kleine tot een cm bij grote sloffen van de kant of zodat het daar voort kan rijzen.
    • Zet de slof terug in de slofvorm.
      Tip: Door de slof in de vorm te houden tijdens het bakken voorkom je dat die uitloopt en dus zijn mooie vorm behoud.

  4. Bak de sloffen nu 15 minuten in de oven

    Bak de slofjes nu zo'n 15 minuten in de oven.

    Als je ze er uit haalt, verwijder je onmiddellijk de slof vormen en laat ze afkoelen op een rooster.

     

Sloffentaart met MonChou en kersenvlaai maken

  1. Klop de slagroom stijf

    Voor mijn tips over hoe je de slagroom goed stijfklopt lees je in deze bog.

  2. Meng de suiker met de MonChou

    Meng de suiker goed door de MonChou. Roer niet te lang. Dan wordt het mengsel alleen maar warm.

  3. Spatel de slagroom door de MonChou

    Spatel nu eerst een beetje slagroom door de Monchou. (Familie maken)

    Spatel daarna ook de rest van de slagroom erdoor

  4. Doe het slagroom MonChou mengsel in een spuitzak.
    • Neem een spuitzak en een gekarteld spuitmondje van ongeveer 6 mm.
    • Steek eerst het spuitmondje in de zak en daarna spatel je er de MonChou crème in.
      Tip: Het is soms makkelijk om je spuitzak in een maatbeker te steken. Heb je je twee handen vrij om te vullen.
  5. Versier de afgekoelde bodems met Monchou crème en kersen
    • Check dat de sloffen bodems goed afgekoeld zijn.
    • Spuit kleine toefjes MonChou crème naast elkaar voor de rand.
    • In het midden spuit ik een lange lijn MonChou. Hierdoor blijven de kersen beter liggen.
    • Leg uiteindelijk met een fijne koffielepel de kersen in het midden van de sloffen op een rij. Bekijk de foto voor de stappen.
    • Je sloffen zijn nu klaar om opgegeten te worden. Eet smakelijk!
Keywords: slof, taart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *