Paco en de jazzband – Magali Le Huche – Recensie

Paco en de jazzband

Welkom bij mijn review van het boek Paco en de jazzband. Paco en de jazzband is een boekje dat geschreven en geïllustreerd is door Magali Le Huche. Het gaat over een hondje, Paco. In dit boek is Paco in New Orleans, de stad van de Jazz. Wanneer hij op de hoek van de straat op zijn saxofoon begint te spelen, komen er steeds meer muzikanten meespelen.

Paco en de jazzband is een geweldig interactief boekje om kennis te maken met jazz muziek en de instrumenten die daarbij veel gebruikt worden. Denk maar aan: de saxofoon, de piano, de trompet, de trombone, de klarinet, de zigeunergitaar, de drums, de viool en de contrabas.

Het is dan ook een geweldig boekje voor jong en oud. Vanaf 1 jaar vond mijn jongste zoon het al leuk om naar te luisteren en nu hij anderhalf is krijgt hij zelf ook geluid uit de knopjes.

Met dit boekje is het haast onmogelijk om stil op je stoel te blijven zitten. De prachtige geluidsfragmenten nodigen echt uit om te dansen. Ook fijn in dit boek is de samenvatting van instrumenten, met hun naam, die je zag in het boek op het einde.

Het is geen lang verhaal. Je kunt het binnen een minuut of 7 makkelijk aan je kinderen voorlezen met de geluiden en muziekjes. Dit boekje is dan ook een van onze favorieten voor het slapengaan.

Ik zou dan ook willen stellen dat dit een goed boekje is voor kinderen vanaf 1 jaar. Daar is echter wel een maar bij. Ik zou ze het boekje niet alleen laten lezen. Het boek heeft een hardcover, maar ook allemaal dunne blaadjes die ze makkelijk scheuren in hun enthousiasme. Dit zou zonde zijn voor dit mooie boek.

Bij het Paco en de jazzband boekje is het alleen jammer dat Paco heel veel tijd vanuit dezelfde hoek neergezet is door de illustrator, Magali Le Huche. Zo staat hij de eerste 5 pagina\’s op dezelfde hoek in de straat en wij blijven hem vanuit die hoek zien.
Dit maakt dat er weinig nieuws te zien in op die pagina\’s. Al weegt dit nadeel wat mij betreft niet op tegen de swingende muziek.

Dit was het eerste boek van Paco dat wij van onze buurvrouw kregen als kraamcadeau voor onze oudste zoon. Het was een echte voltreffer. Ondertussen hebben we al 3 boekjes van Paco en er staan er nog meer op de verjaardagslijst van mijn oudste zoontje die binnenkort 3 jaar wordt.

Ben je enthousiast geworden over dit boek? Dan kun je dit vinden in de bibliotheek, boekhandel of online. Veel plezier!

Op deze pagina van mij vindt je alle andere boeken van paco die al verschenen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *