Paco en de Afrikaanse muziek – Magali Le Huche – Recensie

Paco en de Afrikaanse muziek

Paco en de Afrikaanse muziek is een boekje dat gaat over een hondje Paco. Hij gaat samen met zijn Afrikaanse vriend, Bakary de zebra, naar Afrika. Tijdens hun rondreis komen ze heel wat muzikanten tegen.

Paco en de Afrikaanse muziek is een geweldig interactief boekje om kennis te maken met Afrikaanse instrumenten: De kora, de tama, de balafon, de sanza, de djembé, de oed, …. Ik leerde er zelf ook van.

Het is dan ook een geweldig boekje voor jong en oud. Vanaf 1 jaar vond mijn jongste zoon het al leuk om naar te luisteren en nu hij anderhalf is krijgt hij zelf ook geluid uit de knopjes.

De dieren die Paco in Afrika tegenkomt leven ook effectief in Afrika. Zo zie je onder meer: apen, giraffen, olifanten, leeuwen, koedoes (antilopen), … Ook fijn in dit boek is de samenvatting van instrumenten, met hun naam, die je zag in het boek op het einde.

Het is geen lang verhaal. Je kunt het binnen een minuut of 7 makkelijk aan je kinderen voorlezen met de geluiden en muziekjes. Dit boekje is dan ook een van onze favorieten voor het slapengaan.

Ik zou dan ook willen stellen dat dit een goed boekje is voor kinderen vanaf 1 jaar. Daar is echter wel een maar bij. Ik zou ze het boekje niet alleen laten lezen. Het boek heeft een hardcover, maar ook allemaal dunne blaadjes die ze makkelijk scheuren in hun enthousiasme. Dit zou zonde zijn voor dit mooie boek.

Ben je enthousiast geworden over dit boek? Dan kun je dit vinden in de bibliotheek, boekhandel of online. Veel plezier!

Op deze pagina van mij vind je alle andere boeken van paco die al verschenen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *