Paco – Een prachtige muzikale boekenreeks van Magali le Huche

Paco muziekboekjes serie

Paco is een serie van geluidenboekjes die geschreven en geïllustreerd zijn door Magali le Huche. In deze boekjes staat de muziek centraal. De kwaliteit van deze geluidsfragmenten is dan ook erg goed. Je kindje maakt op deze manier kennis met verschillende muziekgenres. Denk maar aan Jazz, hiphop, disco, …

De geluidenboekjes van Paco

Ik ga hieronder een opsomming geven van alle paco boekjes en wanneer ze voor het eerst in het nederlands verschenen zijn. Als ik een recensie heb geschreven over een boek dan kun je hier naar doorklikken.

Op de boekjes zelf staat dat deze geschikt zijn voor kinderen vanaf 3 jaar. Mijn zoontje van 1 vond het al geweldig om uit voorgelezen te worden toen die een was, maar kreeg toen nog geen geluid. Ook moesten we goed opletten dat hij geen bladzijde vastgreep. De kaft van het boek is namelijk sterk maar het boek bestaat uit dunne pagina\’s.

Mijn zoontje van twee is wel al in staat om zelfstandig het boekje te gaan lezen en naar de verschillende muziekjes en geluiden te luisteren. Ik zou wel durven zeggen dat het boekjes zijn voor het hele gezin. De kwaliteit van de geluiden en zo goed dat je er als ouder ook niet horendol van wordt.

Wie is Magali le Huche

Magali le Huche is de schrijfster en illustratrice van al de paco boekjes. Geboren in 1979 in het Franse Parijs. Ze studeerde voor illustratrice in het Duitse Straatsburg. In nederland is ze vooral gekend door deze populaire reeks van geluidenboekjes over Paco.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *