Pas op! Dit boek bijt! – Nicola O’Byrne – Recensie

Pas op! Dit boek bijt! review of recensie

‘Pas op! Dit boek bijt!’, is een boek dat geschreven is door Nicola O’Byrne. En wordt uitgegeven door uitgeverij Gottmer. Maar waar gaat dit boek nu juist over? We beginnen met het lezen van het sprookje van het lelijke eendje.

Interactief

Maar wat is er met dit prentenboek aan de hand? Het verhaal wordt opeens overgenomen. Wat is dat? En precies op dat moment is het geen gewoon leesboek of prentenboek meer. Het wordt een echt doe en durf boek. Voor dappere kleuters en peuters. Pas op een krokodil!

En wat voor interactie krijg je nu? Wel die krokodil in het boek gedraagt zich niet zo goed. Maar kun je de krokodil stoppen? Kun je de krokodil in slaap wiegen? Uit het boek schudden? …

Griezelig

De krokodil is best griezelig getekend. En is dan ook best eng. De grote hoeveelheid interactie zorgt er echter wel voor dat mijn zoontje niet te lang bij het eng zijn van een krokodil is blijven stil staan. Echt gegriezeld hebben we niet, wel gelachen. Je kunt dit boekje zo griezelig maken als je wilt. Pas dit wat aan naar je eigen kindje(s). Mijn zoon van 3 vindt het geweldig.

Origineel

Wist je dat dit boek: ‘Pas op! Dit boek bijt!’ in 2015 is uitgeroepen tot een van de mooiste prentenboeken van dat jaar? Ik zou dit boek nu niet het mooiste prentenboek willen noemen. Echter wel het origineelste. Het is super leuk vormgegeven. Wat een fantasie heeft Nicola. Een boekje zoals dit, had ik alvast nog nooit gelezen.

Het voelt ook grappig om met een boekje te gaan schudden om er iets uit te krijgen. Je gaat er automatisch om lachen. Let wel op dat je de krokodil niet te eng maakt. Het is per slot van rekening niet de bedoeling dat je kinderen straks schrik hebben om nog een boek te lezen.

Verhaallijn

In andere review las ik dat dit boek geen verhaal heeft. Ik begrijp dat mensen dit zeggen. Maar ik ben het er niet helemaal mee eens. Het verhaal begint als het lelijke eendje. Dat valt inderdaad stil. Maar het verhaal wordt opeens: Wat zit er in het boek? Wat doet het? Hoe stoppen we het? We worden als het ware wat in de positie van een onderzoeker geduwd. Maar juist dat punt waar de fantasie en de realiteit zo goed in elkaar overlopen is juist geniaal en grappig. Er zit zelf een gat in de achterkant van het boek. Zeg nu nog dat het alleen maar een verhaaltje is. 😉

Achterkant van het Pas op Dit boek bijt boek

Dit boek heeft een vervolg dat: “Pas op! Een krokodil!” heet.

Wil je dit boek nu ook graag eens lezen? Of het vervolg? Dan kun je dit lenen in de bibliotheek, kopen in je plaatselijke boekenwinkel of online.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *