Ik zou wel een kindje lusten – Sylviane Donnio – Recensie

Ik zou wel een kindje lusten!

Het boek: In zou wel een kindje lusten is geschreven door Sylviane Donnio met illustraties van Dorothée de Monfreid. Het boek gaat over een kleine krokodil die bananen te eten krijgt om groot en sterk te worden. Maar op een dag wil de kleine krokodil niets meer eten dat zijn ouders hem voorzetten.

Hij wil alleen nog maar een kindje opeten. Zijn ouders proberen hem allerlei ander eten te geven. Maar de kleine krokodil wil alleen maar een kindje eten. Op een dag ziet hij een meisje en waagt een poging. Ben je nu ook benieuwt of de krokodil toch nog gaat eten? En of hij wel kindjes kan eten?

Ik zou wel een kindje lusten is een humoristisch boekje. Heb je nu thuis ook een peuter of kleuter zitten die maar niet wilt eten? Lust die geen groenten? Moet je telkens, maar vertellen dat hij nooit groot zal worden? Dan is dit boekje ideaal!

Op een grappige manier toont dit boekje aan je kindje dat je nooit groot en sterk kunt worden als je niet eet. Kijk maar naar de kleine schattige krokodil. Het boekje is mooi op maat van je peuter of kleuter geschreven en zal hier dan ook geen nachtmerries aan overhouden. Vindt je kindje het nu toch spannend, vertel hem ook dat hier alleen in de dierentuin krokodillen zijn en dat die niet kunnen ontsnappen.

De emoties van de krokodillen komen goed tot hun recht. En de situatie waarin die terecht komt ook humoristisch. Wist je dat dit boek al jaren een van de populairste prentenboeken van Gottmer Kinderboeken is?

Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Achterkant boek ik zou wel een kindje lusten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *