Natuur-en waterspeeltuin op het Gruttoplein

Het Gruttoplein wordt langzaam, maar zeker omgetoverd tot een ware natuur- en waterspeeltuin. Met warme dagen is dit een aanrader.

De natuurspeeltuin op het Gruttoplein in Velp heeft een waterpomp staan. Wanneer je kinderen hier water oppompen loopt dit langs twee houten palen naar beneden. De ene boomstam komt uit in een ronde bak die je kinderen vol kunnen laten lopen. Zit die vol? Dan kunnen ze net als in bad de dop eruit trekken en loopt het water weg.

Rond de speeltuin liggen er allemaal boomstammen waar plantjes in gezet zijn. Er zijn ook nog moestuintjes waar allerlei plantjes in geplant zijn. Voor de moestuin zijn we nog niet geweest, maar naast de moestuin en het watergedeelte staat er ook nog een mooie hut van stokken.

Voor mij is dit een ideale speeltuin dichtbij voor als het warm is en ik mijn kinderen met water wil laten spelen. Er zijn geen krukjes en zo in de speeltuin, dus deze is wel voor oudere peuters, kleuters en schoolkinderen. De kleine peuters zullen nog niet kunnen zien waar ze mee bezig zijn.

Ik hoop dat ik je een goed beeld heb gegeven van wat er in deze natuur en waterspeeltuin op het Gruttoplein juist te doen is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *