Kangoeroe kidsclub: Balspelen voor peuters en kleuters in Velp

Kangoeroe kidsclub - balspelen voor peuters en kleuters in Velp
logo Velpse korfbalvereniging Sios'61 en dus ook van de kangoeroe kidsclub

Op zaterdagochtend in de even weken kun je met je peuters en kleuters naar het sportpark Overhagen in Velp
(bij het Biljoen).

Dan verzorgen Anneke en Arne, 2 enthousiaste leden van Sios’61 namelijk een sport en spel activiteit voor kinderen van 3 tot 5 jaar. Is je kindje nu net iets jonger of ouder dan is dit geen probleem als ze maar mee willen doen.

Voorbeeld sportles?

De opwarming

Voordat je goed kunt sporten moet je je eerst even goed opwarmen. Dus ook hier wordende spieren van de kinderen eerst opgewarmd. Dit gebeurt niet met rek- en stretchoefeningen en rondjes lopen zoals bij volwassenen het geval is.

Afgelopen les stond er eerst een baan met hindernissen. Van de ene hoepel naar de andere springen, over een bank lopen / springen afhankelijk van hun leeftijd en kunnen, door een hoepel kruipen, slalommen tussen palen en tot slot over een touw tussen twee kegels springen.

Staartje trekken

De opwarming werd afgesloten met een spelletje: “Staartje trek”. Hiervoor kregen de kinderen allemaal een staartje aan de achterkant in hun broek gestoken. Het doel was dan om zo snel mogelijk zoveel mogelijk staarten te verzamelen. Als je je eigen staat kwijt bent. Dan ga je aan de kant staan.

Dit laatste ging er bij veel kinderen nog niet in. Want dan heb ik verloren en winnen wouden ze allemaal. Voor de jonge kinderen waren er gelukkig genoeg staarten over zodat ook zij een hele tijd mee konden lopen.

Todo:

Nu nog leren dat we niet altijd kunnen winnen. šŸ˜‰

De les

kangoeroe kidsclub in actie

Sios’61 is een korfbalverening uit Velp en dat merk je ook aan de sportlessen in de kangoeroe kidsclub. Een les duurt drie kwartier. Gedurende deze drie kwartier wordt er altijd wel gewerkt met een korf. Door deze op verschillende hoogtes te plaatsen kunnen je kinderen gericht leren mikken, vangen, gooien.

Je kindje is hierbij volop zijn motorische vaardigheden aan het ontwikkelen. Het leert hoe je een bal best gooit als je hem zelf wilt kunnen opvangen. Hoe je een bal richting een doel gooit.

Wist je dat balspelen een van de beste manieren is om de hand oog coƶrdinatie van je kindje te stimuleren?

Andere activiteiten die ze hier ook doen en daar ook aan bijdragen zijn: overgooien, slalommen, …

Cooldown

Hierbij voelden de meeste kinderen zich de meester te rijk. Deze les mochten ze met echte gewichten trainen. Net als de mama’s en papa’s. De kinderen gingen hun armspieren trainen aan de hand van gewichtjes van 1 kilo. Voor de oudste kinderen in de groep (7jaar) mochten dit zelf met 2 kilo doen als ze wouden.

Daarna wat rek en strek oefeningen tegen de muur om dan de les helemaal af te sluiten met een laatste spelletje: Touwtrekken.

Heb je nu ook zin gekregen om eens samen met je peuter of kleuter mee te gaan sporten? Neem dan een kijkje in de agenda van Sios’61 voor de volgende kangoeroe kidsclub datums en tijdstippen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *