Landwinkel De Munnikenhof: zorgboerderij

Landwinkel de munnikenhof

Landwinkel De Munnikenhof was een tip die ik kreeg van Marlous een goeie vriendin van mij. Dus weer een woensdag met prachtig weer. Na het middagdutje tijd voor een uitstapje naar de Munnikenhof in Rheden. Kids de fietskar in en weg waren we.

Ik merkte dat ik er eigenlijk al bijna langs gereden ben. Maar het was me nooit opgevallen dat als ik aan het spoor de weg inging ik bij een boerderij of landwinkel zou uitkomen. Maar nu dus met een routebeschrijving op pad vond ik een andere landwinkel dichtbij.

Weg naar de boerderij

Eenmaal de weg naar de boerderij ingeslagen begint het uitje pas goed. Wat een dieren hebben ze hier nu weer. We kijken onze ogen uit. Kamelen, ezeltjes zelf een spierwitte, lama’s, herten, paarden, … Dan rijden we de lange oprijlaan naar de landwinkel op.

Aan onze rechterkant zien we gelijk een kleine speeltuin: Een wip, een glijbaan in het zand en een klimboog. Er was ook een wipkip. Echter die was jammer genoeg gesloopt.

Hier lag er een emmer, zeef, vormpje en een schepje in de zandbak. Maar zandspeelgoed kun je hier ook best zelf meebrengen. Ik zag namelijk dat de emmer al gebroken was. Zo ben je ook zeker dat je kindje wat speelgoed voor in het zand heeft.

Dieren

Zoals ik al aangaf zijn er al heel wat dieren te zien op weg naar de boerderij. Maar eenmaal op de boerderij zijn er nog meer dieren te bewonderen. Het leuke aan deze boerderij is namelijk dat je achter de speeltuin ook in de wei waar de lama\’s staan mag komen. Hieraan grenst de hokken van de varkens, konijnen, geiten en de ezels. In deze hokken en weien mag je niet naar binnen.

Dit is niet zo erg want je kunt de dieren goed zien liggen vanuit de lama wei. Doe je met je oudere kinderen mee aan de boerengolf? Dan mag je wel bij het golven in de wei van de ezels komen.

Speeltuin en terras

Voor de wei met de lama\’s aan de oprit is er ook een kleine speeltuin met wat bankjes. Aan de andere kant van de oprijlaan is er dan weer een terras met stoelen en tafeltjes. Je kunt hier genieten van het mooie weer en het lekkere ijs dat ze binnen in de landwinkel verkopen.

Ikzelf heb me terwijl de kinderen aan het spelen waren wel op een bank bij de speeltuin gezet. Dit omdat de oprijlaan ook nog door bezoekers en de boer zelf gebruikt worden. Hier blijven dus wel auto\’s over rijden. Ik verwacht niet direct dat mijn jongens zomaar de oprijlaan over zouden steken, maar uittesten wou ik dat niet.

Landwinkel

Laten we nu even iets beter kijken naar de landwinkel bij deze zorgboerderij. Deze landwinkel is niet zo groot als de landwinkel in IJsseloord. Maar ze hebben heerlijk roomijs en sorbet waar je samen met je kinderen van kunt genieten tijdens je uitje. Daarnaast verkopen ze ook heel wat streekproducten: biertjes, kaas, vlees, melk, vla,… neem gerust binnen een kijkje. Ze zijn er vriendelijk.

Reinout toen we thuiskwamen:

Mama als het weer mooi weer is gaan we dan terug naar daar? En mogen we dan weer een ijsje kiezen?

Hier kom je terecht op hun eigen website.

Conclusie

Ook deze landwinkel met bijbehorende boerderij is een aanrader om eens met je peuter of kleuter te bezoeken. Door de grote verscheidenheid aan dieren, het speeltuintje en het terras waar je een ijsje kan eten zeker aan te raden. Ik vind ook deze landwinkel een prima uitje voor na het middagdutje. De kids vermaken zich er al snel zo’n 1 a 2 uur. Oudere kinderen kunnen er ook boerengolf spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *