Bumba Muziekboekje van VTech

bumba muziekboekje

We hebben een nieuw boekje in huis dat past in onze Bumba collectie. Het muziekboekje van Bumba dat is uitgegeven door VTech. Laten we hieronder iets nauwkeurige naar dit boekje gaan kijken.

Inhoud Bumba muziekboekje

Dit is een boekje dat gaat over Bumba en Bumbalu die samen muziek willen maken. Ze gaan op zoek naar iemand die wilt zingen bij hun muziek en ondertussen bereid hun bandje zich zelf verder uit.

Het boekje bestaat uit 4 bladzijden. Het boekje zelf heeft zoals we van VTech gewoon zijn een aan en uitschakelaar waarmee je ook het volume iets kan regelen. Hij heeft namelijk 3 standen: uit, zacht en hard. Deze vindt je aan de achterkant van het boek.

Een extra voordeel is ook dat het boekje zichzelf uitschakelt als die een tijdje geen acties uitvoert.

Op de voorkant is er een grote lichtgevende drukknop die aandacht trekt door te knipperen. Wanneer je daarop klikt krijgen we het bumbalied te horen.

Bumbalied

Handjes naar omhoog! Bumba, Bumba!
Maak een regenboog! Bumba, Bumba!
Dansen is zo fijn! Bumba, Bumba!
Voetjes van de grond en draai maar in het rond!

Bij de 3de bladzijde zit er ook een verhaalknop. Door hier op te klikken krijg je ook zinnetjes te horen of natuurlijk het verhaal.

Naast 6 melodietjes hoor ik ook nog de volgende zinnen:

 • Bumbalu speelt op het drumstel
 • Bumba speelt op de gitaar
 • Waar is die kleine clown
 • Muzika met een melodietje
 • Poppa Hallo
 • Oo, o, o, o
 • Lalala la lo was da na
 • … hey jo Bumbalu
 • Bumbalu, Hopa was da na
 • Bravo kiwi
 • Tromi trom
 • Joehoe
 • Tijd om afscheid te nemen! Bumbalu!

Ontwikkelingsaspecten

VTech maakt over het algemeen educatief speelgoed. Dat is nu dus ook niet anders. Laat ons eens kijken naar de leerzame aspecten van dit muziekboekje van Bumba.

Oog-handcoördinatie en motoriek

hand oog coördinatie

Het drukken op de toetsen en het omslaan van de bladzijden bevordert de ontwikkeling van de motoriek en de oog-handcoördinatie.

Taalontwikkeling

taalontwikkeling bal

De vrolijke rijmpjes, geluiden en het gezongen liedje bevorderen de taalontwikkeling. Zo vergroten ze hier hun woordenschat en leren ze wat eenvoudige zinnetje.

Zintuiglijke ontwikkeling

ontwaken van zintuigen

De vrolijke melodietjes en geluiden stimuleren de ontwikkeling van het gehoor. De heldere kleuren en het knipperende lichtje stimuleren de visuele ontwikkeling.

Beoordeling

Een review zonder beoordeling is een beetje raar. Ik heb je hierboven al kort vertelt waarover het boekje gaat en we hebben al een kijkje genomen naar de zinnen en geluidjes die er ook inzitten.

Een deel daarvan zijn ook echt typische Bumba geluiden. Deze zal je kindje ook snel herkennen. Het leuke aan dit boekje is dat het erg kleurijk is en dat je kindje het zelf kan lezen. Het is als het ware een luisterboek voor babies, dreumessen en peuters.

En zeker mooi meegenomen het is weer leerzaam.

Zo stimuleren de kleurrijke illustraties en het knipperend lampje de visuele ontwikkeling van je kindje. Het omslaan van de bladzijden is dan weer goed voor de hand-oog coördinatie en de grove motoriek. En tot slot zijn er ook nog de vrolijke rijmpjes, melodietjes en het gezongen Bumba liedje ingesproken door de originele stemmen van Bumba en zijn vriendjes. Deze zijn goed voor de taalontwikkeling en woordenschat van je kindje.

En niet helemaal onbelangrijk het is echt geschikt voor kleine handjes. De stevige plastic pagina\’s scheuren niet. En op mijn boekje zijn ook geen kauw sporen dus ook op dat gebied kan het wat hebben. Mijn jongste zoon heeft hier menige boekjes opgegeten. Maar deze heeft zijn proef en ontdekkingstocht overleeft;)

Waar te koop?

Het Bumba muziekboekje vind je in speelgoedwinkels of hier online bij bol.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *