Review: LEGO DUPLO Wilde dieren van Afrika – 10971

Duplo de wilde dieren van Afrika

Alweer eens een nieuw stukje speelgoed ter review. Dit keer de wilde dieren van Afrika van LEGO DUPLO.

De dieren van Afrika is een klein en erg betaalbaar product van Lego DUPLO. Dit houd jammer genoeg ook in dat er niet zo heel veel DUPLO blokken of onderdelen in de doos zitten.

Inhoud

Wanneer je de dieren van Afrika Lego DUPLO doos opent dan vindt je hierin:

  • 1 kartonnen decor van de Afrikaanse savanne.
  • 10 DUPLO onderdelen: baby giraf en olifant, een boom en 2 bloemen.

Deze zie je ook terug in mijn filmpje.

Review

De dieren van Afrika is een erg leuk setje van DUPLO. Deze sluit erg aan bij de interesses van je dreumes, peuter of kleuter. Die zijn namelijk ook erg geïnteresseerd in dieren. Denk maar eens aan hun enthousiasme als je er een dierentuin mee gaat bezoeken.

Op het speelgoed zelf staat dat het goed is voor de emotionele, sociale, creatieve, cognitieve en fysieke ontwikkeling van je kindje. Het is altijd leuk als je kindje iets leert tijdens het spelen. Dus laat ons eens kijken naar deze ontwikkelingen.

Emotionele en Sociale ontwikkeling

De emotionele en sociale ontwikkeling bestaan uit:

  • Het herkennen en begrijpen van de eigen gevoelens.
  • Interpreteren van gevoelens van anderen
  • Op een positieve manier leren omgaan met sterke eigen emoties
  • Empathie voor anderen aanleren
  • Opbouwen en onderhouden van relaties met anderen
  • Zelfvertrouwen en vertrouwen in anderen opdoen.

Afhankelijk van of je kindje alleen of samen speelt, zal het hier meerdere punten stimuleren. Zo zal je bijvoorbeeld zien dat je kindje in eerste instantie gefrustreerd raakt omdat het de boom bijvoorbeeld nog niet in elkaar kan zetten en gooit het als gevolg van die frustratie al het speelgoed in het rond. Dit is zeg maar stap 1. Maar wanneer het blijft proberen en het lukt, is dit goed voor zijn zelfvertrouwen. Daarnaast leert hij hiermee ook dat het niet helpt om je onmacht op deze manier te uiten, want nu is al het speelgoed weg.

Creatieve ontwikkeling

Dat dit speelgoed de creativiteit stimuleert geloof ik wel al vind ik dat de meeste stukken speelgoed al erg op een thema inspelen en dus steeds minder ruimte voor creativiteit laten. Maar je kunt de (LEGO) DUPLO pakketten door en met elkaar gebruiken. Voor deze combinaties zijn er geen handleidingen of instructieboekjes beschikbaar en is je kindje dan ook helemaal op zijn eigen creativiteit overgeleverd of die van jou natuurlijk.

Cognitieve ontwikkeling

De cognitieve ontwikkeling van je kindje zie je terug in het feit dat het zich langer kan concentreren. Maar ook de woordenschat wordt uitgebreid met begrippen als erachter, ernaast, … al moet er voor de woordenschat natuurlijk wel ook iemand mee spelen die deze woordenschat wel beheerst.

Maar zelf als er niemand meespeelt, neemt je kindje de situatie waar, zal het denken en daarnaar handelen. Zo wordt ook de cognitieve ontwikkeling gestimuleerd.

Fysieke ontwikkeling

Met de fysieke ontwikkeling wordt eigenlijk de motorische ontwikkeling bedoeld. Je kindje leert blokjes te stapelen, DUPLO blokken op elkaar te bevestigen,… Het is dan ook voornamelijk goed voor de fijne motoriek.

Conclusie

Het LEGO DUPLO pakket De wilde dieren van Afrika is een klein pakket dat kinderen hun ontwikkeling op heel wat gebieden stimuleert. Het speelt in op de interesses van je dreumes, peuter of kleuter en kan met alle andere LEGO DUPLO stenen en pakketten gecombineerd worden.

Dit maakt dit pakket, maar eigenlijk LEGO en DUPLO in het algemeen tot een ideaal cadeau voor kinderen. Wil je een duurder cadeau geven dan is een DUPLO trein bijvoorbeeld ook een echte aanrader.

Waar te koop?

Dit speelgoed kun je online kopen bij bol.com, soms ook in het Kruidvat, …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *