Bibliotheek Veluwezoom – Lees je slim!

Bibliotheek Veluwezoom in Velp


Ik ben laatst weer met mijn kinderen naar de bibliotheek Veluwezoom in Velp geweest. Dan is het steeds weer feest. Tijd om boekjes te kiezen. Eerst mogen ze zelf op ontdekking gaan. Ik lever eerst de oude boeken in bij de balie en ondertussen stappen mijn kids al gezwind naar de peuter en kleuter hoek.

Eerst een boekje kiezen op het rek en dan naar een van de comfortabele zetels om ze uitgebreid te bestuderen. Tegen dat ik eraan kom weten ze al exact welke ik moet gaan voorlezen.

Waarom naar een bibliotheek?

Ik ga met mijn kinderen naar de bibliotheek achter boeken. Ik maakte kennis met deze bibliotheek door het boekstart programma. Ik kwam met Reinout op het consultatiebureau toen hij 3 maand was voor zijn inentingen en toe zat daar iemand van de bibliotheek.

Een week later stonden we in de bib om ons boekenkoffertje op te halen en wat boekjes mee naar huis te nemen. Stoffen boekjes en badboekjes waren het die eerste keren. En eigenlijk zijn we sindsdien op regelmatige basis blijven gaan.

Moest ik alle boeken die mijn kinderen willen lezen moeten aankopen, dan hielden we geen salaris meer over. Het is dan ook fijn dat we een groot deel van de boeken gewoon kunnen lenen in de bib.

Naast boeken zijn er ook tijdschriften, films, luisterboeken, prenten, … Ideaal dus om hier geregeld eens met je kinderen op bezoek te komen.

Kinderactiviteiten in de bibliotheek

Voorleesuurtje

In de bibliotheek worden ook heel wat activiteiten georganiseerd. Zo is er op donderdag voormiddag van 11 uur tot 11:30 een voorleesuurtje voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Dit wordt gegeven door een voorleesvrijwilliger. Een leuk momentje om met je kinderen heen te gaan als je niet moet werken.

Zo leer je ook nog wat andere ouders met jonge kinderen in je buurt kennen.

Voorleesfilmpjes

Daarnaast heeft de bibliotheek ook nog een hele collectie aan voorleesfilmpjes. Ben jij dus zelf niet zo goed in voorlezen of heb je even geen tijd? Dan is dit een uitkomst. Het is goed voor de taalontwikkeling. Zinsconstructies, woordenschat, …

Voor sommige filmpjes moet je wel even inloggen met je (gratis) Bibliotheekaccount.

Voorleesfilmpjes zijn goed voor de taalontwikkeling van kinderen en handig als je zelf even geen zin of tijd hebt. De Bibliotheek heeft verschillende digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes. Voor sommige filmpjes moet je wel even inloggen met je (gratis) Bibliotheekaccount. 

Je vindt deze hier. Je kunt hier ook door naar de voorleeshoek of het Bereslim programma voor peuters, kleuters en hun ouders. Ook voor schoolkinderen vindt je er filmpjes, maar die zijn voor mijn kinderen nu nog niet van toepassing.

Je kunt het kindergamma van bibliotheek Veluwezoom vinden door op deze link te klikken.

Tot slot is het ook erg handig om te weten dat het lidmaatschap voor kinderen tot en met 17 jaar gratis is.

1 gedachte over “Bibliotheek Veluwezoom – Lees je slim!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *