Zoekboek: Onderweg van Fermin Solis – review


Ik deel hieronder graag mijn review van, Onderweg, een zoekboek van Fermin Solis dat is uitgegeven door Veltman Uitgevers.

Inhoud

Het is een lang smal boek met grote uitklapplaten. In het boek zijn we: In de stad, op de boerderij, op zee, op een treinstation, op een bouwplaats en tot slot nog op een luchthaven.

Het leuke aan het boek is ook dat je kids nog niet moeten kunnen lezen. Wanneer je een flapje openmaakt en de andere dicht laat kun je alle prentjes terugvinden.

Er zijn per plaat steeds 22 plaatjes om te zoeken. Er is telkens ook nog een vraag om iets te zoeken waarvan er geen afbeelding bij staat. Dit onderdeel wordt moeilijk om zelfstandig uit te voeren zolang ze nog niet kunnen lezen.

Leerzaam

Een zoekboek is niet alleen leuk om in te zoeken maar ook nog educatief. Door in de platen te benoemen wat je ziet vergroot je hiermee ook nog eens de woordenschat van je kindje.

Want ben je met je dreumes, peuter of kleuter al op een vliegveld geweest? Ik nog niet maar met dit boekje leren ze wel alvast wat woorden zoals vliegtuig, passagier, piloot, luchthaven, …

Naast de woordenschat leren ze ook een bepaalde zoekmethode aan na verloop van tijd. Of een soort van logica. Zo vliegen vliegtuigen meestal in de lucht bij zoekboeken.

Of zoek samen systematisch van rechts naar links van boven naar onder door de pagina. Ze leren ze ook alvast hoe we straks moeten lezen. Ook deze vaardigheid komt ze straks zeker nog van pas.

Review: Onderweg

Ik vind Onderweg een leuk boek om je peuter even alleen te laten zoeken. Door de vele verschillende plaatsen in het boek kun je ook heel wat nieuwe woorden aan je kindje voorschotelen.

In het boek zit niet echt een verhaal. Het is niet dat de zoekplaten een vervolg van elkaar zijn of enige samenhang vertonen. Maar voor een zoekboek vindt ik dit zelf niet zo\’n probleem. Ik geniet wel van de nieuwe omgevingen waarbij er steeds heel wat te zien is.

Kijk vooral ook even naar mijn review filmpje hieronder. Daarin blader ik ook even door het boek. Zo zie je ook hoe het boek er uit ziet.

Wil je het zoekboek Onderweg van Fermin Solis nu ook eens samen met je kindje doorlopen? Dan kun je dit doen door het boek te lenen in je plaatselijke bibliotheek, of door het aan te kopen in je plaatselijke boekenwinkel of online bij bol bijvoorbeeld.

Daarvoor voeg ik hier even een linkje toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *