VTech Baby Dierenvriendjes Reuzenrad – Review

Dierenvriendjes reuzenrad

Op een gegeven moment merk je dat je baby nood heeft aan wat meer uitdaging. Aan iets nieuws. Het speelgoed van mijn zes maand oude zoontje vliegt de box uit. Hij kijkt er niet meer naar om. De rammelaars, bijtspeelgoed, stoffen boekjes, …
Tijd voor iets nieuws. Omdat het vakantieperiode is zoeken we ook naar iets van speelgoed waarmee hij zich op restaurant een tijdje zelfstandig bezig kan houden.

Ons oog valt op dierenvriendjes reuzenrad van VTech. Dat kunnen we aan de tafel vastmaken of op de grond en dan kan onze zoon die al stevig zit zich vast wel even vermaken. En volgens de doos leert hij er ook nog: cijfers, dieren en kleuren mee en het is goed voor zijn fijne motoriek. Echt educatief speelgoed dus al is het meeste speelgoed educatief. 😉

En met de meer dan 45 liedjes, melodietjes, geluiden en zinnetjes kan hij er zijn eerste woordjes mee leren.

Wat kan het Dierenvriendjes Reuzenrad?

Wanneer we iets verder zoeken komen we op de website van VTech tegen dat het speelgoed vrolijke zinnetjes, 10 melodietjes en 5 gezongen liedjes bevat.

Dit gaan we natuurlijk ook controleren. 😉

De 5 gezongen liedjes:

Bij deze gezongen liedjes gaat het niet over gekende kinderliedjes, maar over liedjes die bij het speelgoed van VTech passen. Ik schrijf ze hieronder even voor je uit:

Liedje 1

Kijk de dieren zitten al klaar,
draai het rad en spelen maar!
De dieren zijn zo blij met jou erbij!

Liedje 2

Woehoe … Wiehie …
Draaien in het reuzenrad.

Liedje 3

Zie je de kikker, hij zwaait en lacht.
Hij zingt en springt de hele dag!

Liedje 4

Lief klein, beertje.
Hij draait graag rond en rond in het reuzenrad.

Liedje 5

Kijk de vogel vliegt voorbij,
zingen en draaien dat maakt hem blij!

De 10 melodietjes van het dierenvriendjes reuzenrad

De melodietjes die je hoort zijn dan wel weer van gekende kinderliedjes. De eerlijkheid gebied me wel om te zeggen dat ik de kinderliedjes niet allemaal herkende. Een deel van de melodietjes zijn van alleen Engelstalige kinderliedjes.

Vrolijke zinnetjes en woordjes:

 • Blijf draaien
 • Draai het rad om met de dieren te spelen.
 • De dieren zijn klaar voor een ritje.
 • Draai ze rond in het reuzenrad.
 • Groene kikker
 • 1 bloem.
 • Bruine beer
 • 2 ballonnen
 • Blauwe vogel
 • 3 sterren
 • Zullen we samen plezier maken?

De 45+ liedjes, melodietjes, zinnen, woordjes en geluiden die op de doos aangegeven staan vindt ik een vrij lastige claim om te controleren. Ik ben ook op de website van VTech zelf gaan kijken wat zei zelf aan productbeschrijving op hun website zetten bij het Dierenvriendjes Reuzenrad.

Op de website spreken ze over luister naar de vrolijke zinnetjes, 10 melodietjes en 5 gezongen liedjes. Zoals je kan zien in de bovenstaande paragraafen klopt deze omschrijving zeker.

Educatieve waarde van Dierenvriendjes Reuzenrad

Ontdekken en verkennen

ontdekken en verkennen met dierenvriendjes reuzenrad

Door aan het rad te draaien, activeert het kind geluiden, zinnetjes en melodietjes. Een vriendelijke stem moedigt hem aan om op verkenning te gaan. Wanneer het rad draait, knipperen er rode lampjes in de muzieksterretjes. O, … Kijk eens aan! Die kleine balletjes in de buizen van het rad bewegen mee.

Krijg ik dit rad zelf los van mijn tafel? …

Taalontwikkeling

taalontwikkeling

Lieve zinnetjes en vrolijk gezongen liedjes laten kleintjes kennismaken met kleuren, cijfers en dieren. Dierenvriendjes reuzenrad is dus goed voor de ontwikkeling van de woordenschat van je kindje.

Het speelgoed zelf leert de kleuren: groen, bruin en blauw.
Maar wanneer je met je kindje meespeeld kan je bij dit speelgoed natuurlijk ook de volgende kleuren nog aanwijzen en benoemen: rood, donker groen, geel, rood, paars en oranje

De cijfers 1, 2 en 3 komen aan bod.

Dierenvriendjes reuzenrad leert je kindje de volgende dieren kennen: kikker, beer en vogel. Maar als je goed kijkt dan zie je dat er ook een bij is neergestreken op het reuzenrad en onderaan vindt je nog een huisjesslak. 😉

Tot slot kun je samen met je kindje in deze categorie nog patronen gaan benoemen. Zo zie je sterren met muzieknoten erop. Maar ook een streepjespatroon, een bolletjes patroon en een vuurwerk of paardenbloem patroon. Beneden op de steel bij de slak staat ook nog een volledige bloem met 2 blaadjes.

Zintuiglijke ontwikkeling

zintuiglijke ontwikkeling

De eldere kleuren en knipperende lichtjes stimuleren de visuele ontwikkeling. Wist je dat je kindje vanaf 5 a 6 maand steeds beter snel bewegende voorwerpen volgen. Iets wat hij hier met de draaiende dieren verder kan oefenen.

Tussen de dieren in de doorzichtige buizen zitten ook telkens 5 balletjes in de kleuren: groen, geel, rood, oranje en paars die meebewegen als het rad draait. Is een actie-reactie onderdeel.

Motorische vaardigheden

ontwikkeling van motorische vaardigheden met dierenvriendjes reuzenrad

Het draaien van het rad ontwikkelt de ooghandcoördinatie. Je kindje moet op dat moment met zijn ogen namelijk bepalen hoe hoog het rad is, hoe ver het van hem vandaan staat, … Hij moet zijn visuele waarneming dus gaan interpreteren. Daarnaast moet hij de geanalyseerde data gebruiken om zijn handjes op de juiste plaats te krijgen. Dan moet er weer aan het rad gedraaid worden.

Dit vergt heel wat oefenen. Het bewegen van de dieren in het reuzenrad bevordert de fijne motoriek.

Schoonmaken en onderhoud

 • Maak het speelgoed a.u.b. alleen schoon met een vochtige en niet met een natte doek.
  Reinig het ook nooit met bijtende schoonmaakmiddelen.
 • Zet het speelgoed niet voor langere tijd in de felle zon of in de buurt van een andere warmtebron.
 • Als het speelgoed voor langere tijd niet wordt gebruikt, is het aan te bevelen de batterijen te verwijderen.
  Zo kunnen ze niet gaan uitlopen in het speelgoed en het speelgoed zo beschadigen.
 • Laat het speelgoed niet op harde oppervlakken vallen en stel het niet bloot aan vocht of water.

Als het Dierenvriendjes Reuzenrad opeens stopt of als het geluid slechter wordt:

 • Zet dan het speelgoed uit en laat het zo enkele minuten staan.
 • Zet het daarna weer aan.
 • Blijft het probleem bestaan, dan kan het veroorzaakt worden door bijna lege batterijen.
 • Vervang de oude batterijen door nieuwe en probeer het opnieuw.
  Blijft het probleem nog steeds bestaan, neem dan a.u.b. contact op met onze klantenservice van VTech,
  e-mail: klantenservice@vtechnl.com
  telefoonnummer: (0031) (0)495-459123

Review Dierenvriendjes Reuzenrad

Leeftijd

Met het Dierenvriendjes Reuzenrad speelgoed amuseren je kinderen zich vanaf 6 maand wel een tijdje. VTech geeft aan dat hiermee tot zo\’n 3 jaar gespeeld wordt. Ik vind een richtleeftijd van 6 maand tot 2 jaar realistischer.

Bevestigen

Dit speelgoed is om al zittend mee te spelen. Ik vind het handig om kleine kinderen bezig te houden terwijl je staat te koken of wanneer je op restaurant op je eten moet wachten. Hierbij moet ik wel gelijk aangeven dat de zuignap alleen werkt als die op een volledig vlakke ondergrond wordt geplaatst.

Is de ondergrond niet vlak, dan plakt de zuignap niet en valt de draaimolen om. Op dat moment is er ook helemaal niet meer aan het speelgoed aan.

Robuust

Het is wel degelijk speelgoed. Ondanks dat mijn zoontje het al meermaals op de grond gegooid heeft, zie je dit niet terug aan het speelgoed.

Mijn jongste zoon maakte er op een gegeven moment een sport van om zo hard mogelijk aan het speelgoed te gaan trekken om hem los te maken. Werkte dat niet dan maar met het kleine flapje aan de achterkant. Hij heeft de zuignap dus duidelijk goed bestudeerd. 🙂 Maar ook dit heeft gelukkig niet tot gebruikschade geleid.

Kindvriendelijk

Zoals we van VTech gewoon zijn zitten er al demo batterijen bij en is het volume van dit speelgoed ook te regelen. Er is een harde en een zachte stand.

Daarnaast gaat het speelgoed ook automatische in pauze stand wanneer die een hele tijd geen beweging waarneemt. Dat is dan wel weer zo vriendelijk voor de oren van mama en papa en voor de levensduur van de batterij.

Wil je dit speelgoed nu ook graag aanschaffen voor je kindje?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *