Warme chocolademelk

Warme chocolademelk
Warme drank voor koude dagen

Een kopje warme chocolademelk, heerlijke tijdens deze koude dagen. Nu de sint geweest is hebben we nog wel wat chocolade in huis liggen. Melk hebben we altijd in huis en daarmee heb ik alles om een heerlijke warme chocomelk te maken.

Warme chocomelk is een heerlijk receptje om eens samen met je peuter of kleuter te maken. Ik gebruik voor een tas melk twee chocolademunten. Deze gooien we in een pannetje de melk er bij en dan op een zacht vuurtje blijven roeren tot de chocolade in de melk is opgelost.

Kindvriendelijk

Warme chocolademelk is een heerlijk drankje dat de meeste kinderen wel lusten. Ikzelf drink dit ook erg graag. Veel liever dan koffie wat ik weer niet drink. 😉 Ik zeg wel eens dat ik wakker ben bij het idee dat ik koffie moet drinken. De weerzin tegen koffie verminderd bij mij ook met de jaren, maar lekker vind ik het nog steeds niet.

Florian, mijn jongste zoon van twee, vindt het heerlijk om in de keuken te helpen. Ik sta dan ook best vaak voor de uitdaging om taakjes te vinden die hij wel kan en mag doen. Als er iets in de oven zit dan wil hij kijken en dat kan prima. Als ik druk bezig ben zit hij vaak in de hoek te kijken naar wat er gebeurt, en helpt hij zo hier en daar een handje.

Maar dit recept voor chocolademelk kan hij eigenlijk helemaal zelf. Dat maakt ook dat hij het nog leuker vindt om te maken. Ze mogen zelf de chocolademunten uit de papiertjes halen en in het pannetje steken. Daarna gieten ze er een kopje melk bij en dan mogen ze op een zacht vuurtje roeren tot de chocolade in de melk is opgelost.

Dan giet ik de chocolademelk in hun kopje en zijn ze klaar om te drinken. 😉

Leerzaam

Mijn kinderen leren hiermee dat ze moeten opletten bij het vuur want dat pannen warm worden. En doordat het vuur niet echt hoog staat wordt de pan niet zo warm dat ze zich er echt aan gaan verbranden.

Daarnaast leren ze ook om op een voorzichtige manier te roeren in de pan. De houten lepel moet over de bodem gaan anders zou de chocolade kunnen gaan aanbakken. Maar roer je te wild, … dan verlies je de chocolademelk.

Maar het leukste aan het maken van deze chocolademelk, voor mij, zijn hun blije gezichtjes als de chocolademelk gemaakt is. Kijk eens mama. Dat hebben we goed gedaan, e!

Chocolade opmaken

Chocolademelk is ook een prima recept om wat chocolade op te maken. Bijvoorbeeld na Sinterklaas of Pasen. Na Sinterklaas gebruik ik twee chocolade munten per tas en na Pasen een klein hol ei per kopje of een groot hol ei per twee kopjes.

Dit recept is ook erg lekker bij overdreven gezoete chocolade. Hebben je kids nu een munt of ander stuk chocolade gekregen dat eigenlijk te zoet is om zo te eten? Maak er dan eens chocolademelk van.

Warme chocolademelk

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 5 min Totale tijd 5 minuten
Porties: 1

Beschrijving

Een heerlijk warm drankje van chocolade en melk. Ideaal om restjes chocolade van Pasen, Sinterklaas, of gewoon zo op te maken.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de chocolade met de melk aan de kook
    • Doe de chocolade in de kom
    • Giet de melk erbij
    • Warm nu de melk op tot de chocolade gesmolten is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *