Visragout met zalm en kabeljauw

Visragout met zalm en kabeljauw als hoofdgerecht of als hapje.
Visragout met groenten in bladerdeeg

Vandaag op het menu visragout met zalm en kabeljauw. In mijn diepvries had ik nog 1 moot zalm en wat kabeljauw liggen. Te weinig om voor ons gezin klaar te maken. Daarom dacht ik laat ik er eens een visragout mee maken. Dan kan ik al die kleine overschotjes vis uit de diepvries ook verwerken.

Groenten

Omdat ik zelf best graag groenten eet en groenten eigenlijk bij de maaltijd horen deed ik ook heel wat groenten door mijn visragout. Zo maakte ik een visragout met wortel, prei en champignons. Voor vis ging er dit keer dus zalm en kabeljauw in. Maar heb jij nu wat andere restjes vis of zeevruchten in je diepvries liggen? Dan kan je die ook in de plaats gebruiken.

Zorg wel dat er geen graten meer in de vis zitten. Deze worden in de ragout namelijk nog moeilijker om te ontdekken. Je gebruikt het beste visfilet. Daar zouden de graten als uit moeten zijn. Loop met je hand de filet ook nog even na voor de zekerheid. Dat verkleint toch ook weer de kans op graten.

Serveren

Wanneer je deze visragout gemaakt hebt, kun je hem serveren met rijst, pasta, gebakken aardappels of aardappelpuree en als je het leuk wilt presenteren dan serveer je de visragout in een pasteibakje.

Heb je nu op het einde van de maaltijd nog wat visragout over? Schep deze dan eens in kleine pasteibakjes. Dan heb je gelijk een heerlijk hapje om de volgende maaltijd mee te beginnen. Of je vriest ze in als hapje voor het eerst volgende echte etentje.

Maar genoeg hierover laten we eens gaan kijken naar het recept van deze visragout met zalm en kabeljauw.

Visragout met zalm en kabeljauw

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Voorbereidingstijd 15 min Kooktijd 20 min Totale tijd 35 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Een heerlijke visragout van zalm en kabeljauw die op smaak gebracht is met wortels, prei en champignons. Snel klaar en erg lekker.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Stoof de groenten
    • Maak de wortels schoon en snijd in fijne stukjes
    • Doe de wortels met wat vetstof in en pan en laat stoven
    • Maak de prei schoon en snij hem in kleine stukjes
    • Voeg de prei toe aan de wortels en laat meestoven
    • Snij nu de champignons in maantjes en voeg ook deze toe.
  2. Voeg de vis toe

    Snij nu je vis in kleine stukjes en leg de stukken vis bovenop de groenten.

    Tip: Je kunt hiervoor ook prima visfilet uit de diepvries gebruiken.

  3. Maak de saus voor de visragout
    • Smelt de boter
    • Verkruimel hier de visbouillon bij.
    • Voeg de bloem toe en maak hiermee een roux.
    • Voeg nu beetje bij beetje al roerend de room toe en daarna de melk.
    • Breng op smaak met de dille, peper en zout
  4. Voeg de saus toe aan de groenten
    • Doe de saus nu bij de groenten.
    • Laat nog even op een zacht vuurtje pruttelen tot de vis mooi gaar is.
    • Kruid eventueel nog een beetje bij en je visragout is klaar om opgediend te worden.

Notitie

Visragout is erg lekker met frietjes, aardappelpuree, gebakken aardappels, rijst of pasta. Serveer de visragout met een bladerdeegpasteitjes. Dat geeft het geheel een extra feestelijke look.

 

Heb je nu nog wat visragout over? Dan kun je net als ik ook de rest verdelen over kleine ragoutbakjes. Ideaal als aperitiefhapje de dag erna en zo gaan de restjes niet verloren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *