Rode kool ovenschotel met gehakt

Rode kool ovenschotel met gehakt
Snelle en makkelijke ovenschotel

Vandaag een rode kool ovenschotel met gehakt. Deze week maakte ik al eens rode kool met appels, kaneel en steranijs. Hier hadden we nog rode kool van over en omdat weggooien zonde is en mijn diepvries al vol zit. Besloot ik van het tweede deel rode kool deze ovenschotel te maken.

Ovenschotel

Voor deze rode kool ovenschotel gebruik ik de overgebleven rode kool met appels, kaneel en steranijs. De uitgesproken en kruidige smaak van de rode kool brengen ook heel dit gerecht op smaak.

We bakken eerst een laagje gehakt, daarover verdelen we de rode kool, om tot slot af te werken met een aardappelpuree die we eens aanvullen met een gestoofd uitje. Dat is weer eens iets anders dan de uien door het gehakt mengen.

Ik werkte mijn rode kool ovenschotel met gehakt af met een broodkruim korstje. Zo zorg je ook voor een krokant accent in dit gerecht.

Kindvriendelijk

Deze ovenschotel is erg kindvriendelijk. De kruidige rode kool combineert heel mooi met het gehakt en de aardappelpuree. Als je kids de rode kool iets te gekruid vonden dan is dit nu waarschijnlijk ook niet meer het geval. De room in de aardappelpuree zwakt de sterkte iets af.

Korstjes op ovenschotels doen het hier ook altijd goed thuis. Deze keer koos ik niet voor een kaaskorstje maar voor een korstje van broodkruim. En gehakt is dat niet het lievelingsstukje vlees van de meeste kinderen? Ik zou bijna durven zeggen dat deze rode kool ovenschotel zelf moeilijke eters proef is.

Hier werd er goed gesmuld van de ovenschotel en was alles op. Mijn echtgenoot vond het ook erg lekker en gaf aan dat ik dit vaker op ons menu mag zetten. Dus probeer het zelf zeker ook eens uit en laat me weten hoe het bij jullie beviel.

Tijd om eens iets beter te gaan kijken naar deze rode kool ovenschotel met gehakt.

Rode kool ovenschotel met gehakt

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 20 min Kooktijd 30 min Totale tijd 50 minuten
Porties: 4

Beschrijving

Een rode kool ovenschotel maak je snel en makkelijk als je nog wat rode kool klaargemaakt hebt liggen. Aangevuld met wat gehakt, aardappelpuree en een broodkorstje levert het zo een smaakvolle maaltijd op tafel.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak het gehakt rul
    • Bak het gehakt rul in de pan
    • Kruid het met peper en zout naar keuze.
  2. Doe het gehakt en de rode kool in de ovenschotel
    • Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschotel
    • Verdeel hierover de rode kool met appels, kaneel en steranijs.
  3. Maak de aardappelpuree
    • Kook de aardappels tot ze goed gaar zijn.
    • Giet de aardappels af (ik hield ze even vast in de zeef.
    • Doe de room in de kom van de aardappels en breng aan de kook.
    • Stoof de fijngesneden ui mee met de room tot de glazend is.
    • Voeg de aardappels terug toe en stamp tot een smeuïge puree. 
    • Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    • Voeg ze toe aan de ovenschotel

  4. ovenschotel afwerken
    • Strooi nog wat paneermeel over de ovenschotel voor een krokant korstje.
    • Plaats de ovenschotel zo'n 30 minuten in een oven van 200 °C
    • De rode kool ovenschotel met gehakt is nu klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!
Keywords: rode kool, gehakt, ovenschotel, aardappelpuree

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *