Pizza met courgette en rookworst

Pizza met courgette en rookworst
Een pizza met worst! Twwe lievelingsgerechten gecombineerd.

Pizza met courgette en rookworst, hebben we deze avond gegeten. Samen met een pizza Caprese. Omdat papa \’s avonds na het werk niet naar huis kwam, liet ik de kinderen kiezen wat ze wouden eten. Pizza, pasta of worst met appelmoes en gebakken aardappels.

Mijn oudste dacht eerst pasta, maar de jongste ging zonder twijfelen voor pizza. Vooruit dan maar, zei Reinout. Laten we maar pizza maken.

Boodschappen

We hadden geen pizza\’s in huis. Dus zijn we eerst nog even naar de Lidl achter boodschappen geweest. Daar haalden we een pizza bodem. Deze bodems zijn goed voor twee personen en dus prima voor mij met de kids. Ik besloot de pizza wel eerst in twee te verdelen zodat we twee soorten pizza op tafel kunnen zetten.

Ik maak van een deel pizza Caprese en nam hiervoor dus alvast wat kerstomaatjes, pesto en mozzarella mee. Nu zal ik pesto en mozzarella over hebben. De kinderen willen ook graag wat gerookte Gelderse worst meenemen. En dat brengt me op het idee om hiermee de tweede pizza te maken.

Een pizza met courgette, pesto, rookworst en wat mozzarella. De kids waren laaiend enthousiast. Mijn echtgenoot en ik zeggen wel eens al lachend alles smaakt met worst. En een courgette hebben we nog in de koelkast zitten.

Voorbereiden met kids

De kinderen vinden het hier erg leuk om mee te helpen in de keuken. Of ik dat ook altijd even handig vind, is iets anders. 😉 Zo waren ze vandaag al best moe en dus in een huilerige en zeurderige stemming. Ik was bij mezelf al aan het overwegen om ze snel voor de tv te zetten.

Florian zat al op mijn arm en had geen zin om eraf te gaan. Ik denk dan gaan we er maar vol voor. Florian heb je zin om eten te maken? Dat hoefde ik geen twee keer te vragen. Nog geen vijf tellen later stonden zowel Reinout als Florian in de keuken met hun keukenshort.

De jongens mochten de pastasaus over de bodem verdelen en hebben ook de courgetteblokjes over de pizza verdeeld. Daarna hebben we de pizza\’s de oven ingeschoven en heeft Florian van op de arm de pizza in de gaten gehouden. 😉

Toen snel samen de tafel gedekt en dan kon de pizza er al uit. Mijn kinderen eten over het algemeen niet echt goed, maar hier hebben ze met hun tweetjes toch een volwassen portie pizza gegeten. En er zaten heel wat groentjes bij. 😉 Dus daar was ik dan toch weer blij mee.

Dus laten we eens kijken hoe we de pizza met courgette en Gelderse rookworst gemaakt hebben.

Pizza met courgette en rookworst

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 20 min Totale tijd 30 minuten
Porties: 2
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Een heerlijke pizza met courgette, pesto, gerookte Gelders worst en mozzarella.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Courgette voorbereiden
  •  Voor 1 pizzabodem snij je een kleine courgette in kleine blokjes.
  • Doe de olie in een pan en bak de courgetteblokjes even aan op hoog vuur.
  • Doe er de kruiden bij en roer even goed door.
  • Zet nu aan de kant tot je ze op de pizza doet.
 2. Pizza beleggen
  • Rol de pizzabodem uit en verdeel hierover de saus.
   Tip: wil je een mooie pizzarand blijf dan met de saus en het beleg ongeveer 1cm van de rand af.
  • Snij plakjes van de gerookte Gelderse worst en leg deze op de pizza.
   Tip: Vergeet het plastic randje hier niet eerst af te halen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om hem in kleine brokjes te snijden. Dan wordt die beter verdeeld over de pizza.
  • Doe nu hier en daar een lepeltje pesto op de pizzabodem.
  • Verdeel de courgettestukjes over de pizza en werk af met de mozzarella.

 3. Pizza afbakken
  • Steek de pizza in een voorverwarmde oven van 220 graden.
  • Bak hem af in zo'n 15 a 20 minuten.
  • Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *