Bosvruchten cranberry jam

Bosvruchten cranberry jam

Bosvruchten – cranberry jam dat ga ik vandaag maken. Ik heb ze nodig voor een scones ontbijt dat ik mijn echtgenoot en kids wil voorzetten.

Op dit moment zijn er geen verse bessen meer of schrikbarend duur. Daarom ga ik deze bosvruchten jam maken met een zak diepvries bosvruchten. Dan kan ik wel zelf jam maken, maar hoeft het me geen fortuin te kosten. De aardbeien, frambozen,… zijn in de winter dan wel vers te verkrijgen, maar schrikbarend duur.

Daarnaast is het nu ook helemaal niet het seizoen van de aardbeien, frambozen, … dus diepvries. Dan heb ik wel de vruchten maar voor een schappelijke prijs.

Heb je nu zelf bessen stuiken in je tuin staan is dit recept ook prima geschikt om deze zomer te maken als je oogst te groot is om dan op te eten.

Met het recept hieronder kun je vier jampotten vullen.

Toepassingen

Ben je nu net als ons geen grote jam of confituur eter? Dan vraag je je misschien af wat je hier allemaal mee kunt doen. Zo kun je deze jam ook gebruiken in de jachtschotel.

Of je doet eens een schepje jam in de Griekse yoghurt om er zelf fruityoghurt van te maken. Doe je dit dan in ijsvormpjes, in de diepvries heb je zelfgemaakt yoghurtijs.

Maar je kunt het ook gebruiken als vulling voor je cake of taart. Of je gebruikt hem als smaakmaker bij de rijstpap, Brinta of griesmeelpap. Ik maakte er zelf marshmellows mee.

Een andere manier is natuurlijk ook om eens wat jam bij je pannenkoeken te serveren in plaats van stroop. Bereid je nu wat wild? Dan is deze jam ook daar erg lekker bij. Of wat dacht je van wat franse kaas bij deze jam? Om koekjes te beleggen. Je hoort het al de mogelijkheden zijn best uitgebreid.

Tijd om eens beter naar dit eenvoudige recept van bosvruchten en cranberry jam te gaan kijken.

Bosvruchten cranberry jam

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 10 min Totale tijd 20 minuten
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Een heerlijke jam of confituur van bosvruchten en cranberry's.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Maak de jam
  • Doe de cranberry's en de bosvruchten in en kom.
  • Doe er de geleisuiker bij.
  • Volg de instructies op het pak van de geleisuiker (voor de kooktijd)
  • Spatel het schuim wat van het fruit af.
   Tip: Voeg nu een klein klontje boter toe en de rest van het schuim verdwijnt ook.
  • Schep de jam nu heet in confituurpotten. Draai de deksels erop en laat afkoelen.

Keywords: jam, confituur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *