Pizza Caprese

pizza caprese
Pizza met pesto, tomaat en mozzarella

Vandaag eens een pizza Caprese, een pizza met mozzarella, tomaat en pesto. Je hoort wel eens zeggen dat kinderen gek zijn op P- voedsel: pizza, pasta en patat. En dat gaat het niet om de patat uit Vlaanderen. Want de gekookte aardappel is geen favoriet, maar wel om frieten die ze in Nederland dan weer patat noemen.

Je kunt snel een doos pizza kopen die de oven insteken en dan opeten, maar zeg eerlijk een zelfgemaakte pizza is toch vaak nog net iets lekkerder. Je kunt dan namelijk zelf kiezen hoeveel mozzarella, pesto en tomaat je er op legt en ook in kruiden kun je afwisselen.

Pizzabodem en tomatensaus

Ik heb al enkele keren een gewone, dunne krokante pizzabodem proberen te maken. Maar tot nu toe nog geen hele goeie gevonden. Maar ik moet wel zeggen dat ik de pizzabodem met saus van de Lidl een echte lekkernij vindt. De pizzabodem is niet te dik of te dun en smaakt op zichzelf heerlijk. Ook de tomatensaus is lekker kruidig en niet te nat.

Daarom ook dat ik deze gebruik om mijn pizza\’s te maken. Het is snel, makkelijk en gelijk een goeie basis voor een pizza met tomatensaus.

Pizza Caprese

Ik denk dat pizza Caprese of simpelweg een pizza met mozzarella, tomaat en pesto mijn lievelingspizza is. Ik hou van de combinatie van de kruidige pesto, de frisse tomaat en de smeuïge mozzarella. Tijd dus om deze zelf te maken. Ik weet ondertussen ook zeker dat ik deze pizza vaker zal maken. Maar kijk even mee:

Kindvriendelijk

Dat je kinderen deze pizza graag gaan eten hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar weet je dat dit ook een gerecht is dat je prima met kleine kinderen vanaf peuterleeftijd kunt maken? Je kids kunnen dan de tomatensaus over de pizzabodem smeren en daarna al de ingrediënten over de pizza verdelen.

Neem van mij ondanks dat het P-voedsel is zal deze pizza hun nog beter smaken. Want de trots in hun eigen kunnen smaakt dan zeker door. Een echte aanrader. Zo maakte ik al eerder eens pizza\’s met mijn kinderen.

Pizza Caprese

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 20 min Totale tijd 30 minuten
Porties: 2

Beschrijving

Pizza Caprese of simpelweg een pizza met mozzarella, tomaat en pesto eenvoudig, snel en super lekker.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Doe de tomatensaus op de pizzabodem
  • Rol de pizzabodem uit op een ovenrooster en smeer er de tomatensaus die erbij zit over.
 2. Voeg de pesto toe
  • Neem het potje pesto en schep hier met een koffielepel schepjes uit.
  • Verdeel de pesto over de pizzabodem.
 3. Voeg de tomaat toe
  • Snij de tomaat in schijfjes.
  • Verdeel de tomaat over de pizza
 4. Voeg de mozzarella toe
  • Snij nu de mozzarella in schijfjes.
  • Verdeel ook deze over de pizza
 5. Bak de pizza af in de oven
  • Steek de pizza in een voorverwarmde oven van 220 graden.
  • Bak hem af in zo'n 15 a 20 minuten.
  • Versier daarna eventueel met wat verse basilicumblaadjes
  • Eet smakelijk
Keywords: pizza

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *