Marshmallows met bosvruchten en cranberry’s

Marschmallows met bosvruchten en cranberries
Maak je snoep zelf en weet wat erin zit!

Marshmallows met bosvruchten en cranberry\’s maakte ik voor Kerst. Ik spoot er hoedjes van de Kerstman mee. Deze gebruikte ik dan weer om mijn dessertbord verder mee aan te kleden.

Marshmallows

Ik heb marshmallows of spekjes eigenlijk altijd wel lekker gevonden. Gewoon zo of even geroosterd boven een kampvuur. Dat ze zo eenvoudig zouden zijn om te maken had ik eigenlijk niet verwacht. Op een of andere manier lijkt het maken van snoep me best ingewikkeld.

Maar goed een marshmellow bestaat eigenlijk uit suiker, water, gelatine en lucht die je naar smaak gaat kleuren en smaken aan toevoegt.

Weinig ingrediënten, maar om dit te maken heb je wel een kookthermometer nodig. Dit omdat de suiker een zekere temperatuur moet hebben. Dus heb je deze niet in huis? Haal er dan nog een. Ik heb zelf een goedkoop model van IKEA in huis en dit voldoet prima.

Ik gaf mijn Marshmellows kleur en smaak met mijn zelfgemaakte bosvruchten en cranberry jam.

Structuur

Je marshmellows zullen heel plakkerig zijn wanneer je ze gemaakt hebt. Toen mijn zoon toevallig aan een marshmellow aan kwam terwijl deze stond te drogen, wist hij niet wat hem overkwam. De structuur van de marshmellow is buitengewoon plakkerig zolang hij niet ingesmeerd geweest is met een mengsel van poedersuiker en maizena. Daarna is die plakkerigheid verdwenen.

In heel wat recepten raden ze aan om de spekjes 24 uur vooraf te maken. Dit omdat de gelatine anders nog niet helemaal uitgehard is. Ik merkte wel dat de smaak en textuur van de spekjes nog steeds verder verbeterd tot 48 uur na het maken. Ik zou je dan ook willen aanraden om 2 dagen te wachten. 😉

De spekjes zijn dan nog beter van structuur dan die uit de winkel. Ook de smaak van de jam komt subtiel tot zijn recht.

Voor nu genoeg gebabbeld. Laten we eens gaan kijken naar het recept van de marshmallows met bosvruchten en cranberry’s.

Marshmallows met bosvruchten en cranberry’s

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Voorbereidingstijd 15 min Kooktijd 45 min Rusttijd 48 uur Totale tijd 49 uren
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Maak eens je eigen luchtige marshmellows. Met suiker, glucosestroop, water, gelatine, een smaak en kleurmaker ben je er helemaal klaar voor succes.

Ingrediënten

marschmallows

Poeder

Bereiding

  1. Week de gelatine in het citroensap

    Neem de kom van de keukenmachine en doe hierin:
    Het citroensap dat je aanvult met water tot 100 g. Hierin leg je de gelatineblaadjes.

    Snij de citroenrasp ook fijn en voeg deze ook toe

  2. Maak de suikerstroop
    • Neem een sauspan en doe hierin:
      de suiker, glucosestroop en 50ml water.
    • Breng deze aan de kook tot 121 graden.
  3. Maak het beslag voor de marsmallows
    • Laat de keukenmachine zacht draaien terwijl je de suikerstroop geleidelijk toevoegt.
      Je ziet nu ook dat de gelatine oplost.
    • Zet de keukenmachine harder op het moment dat alle suikerstroop is toegevoegd.
    • Laat de keukenmachine draaien tot het mengsel volledig is afgekoeld tot kamertemperatuur.
    • Voeg nu de jam toe
    • Het mengsel is klaar als het fluffy en plakkerig is.

  4. Marshmallows vormen

    Nu kies je de vorm van je marshmallows. Ik deed mijn beslag in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van 9 mm
    Tip: Is je spuitmondje iets groter is dit ook prima.

    Je hebt nu 2 mogelijkheden:

    • Gebruik een vorm:
      • Bekleed de vorm met bakpapier. Bestrijk deze met een smaakloze olie (arachideolie/ druivenpit)
      • giet er het beslag in en laat het gedurende 48 uur drogen.
    • Door het in de juiste vorm te spuiten:
      • Neem een bakplaat en bekleed het met bakpapier.
      • Smeer het bakpapier in met smaakloze olie.
      • Spuit nu de gewenste vorm op het bakpapier en laat het 48 uur drogen
  5. Marshmallows afwerken

    De marshmallows zijn nu heel plakkerig. 

    Meng 25 g maizena met 25 g bloemsuiker en strooi een deel over de marshmallows. Deze delen kun je vastnemen zonder dat het aan je vingers blijft plakken. Smeer de andere kanten van de marshmallow ook in met dit poeder.

    Bewaar de Marshmallows in een luchtdichte doos en eet smakelijk!

Keywords: snoep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *