Fruitpap met appel, banaan en sinaasappel

fruitpap met appel banaan en sinaasappel
Heerlijk voor jong en oud.

Fruitpap met appel, banaan en sinaasappel dat maakte ik toen mijn zus met mijn metekindje van een kwam logeren.

Mijn zus besloot samen met haar dochtertje nog eens op bezoek te komen voordat de tweede daar in maart geboren wordt. Mijn metekindje is gek op warm eten. Ze eet allerlei groenten: bieten, spruiten, witloof, … maar met brood of met fruit maak je ze niet blij.

Ik besloot mijn beste beentje voor te zetten, en ze zoveel mogelijk mee te laten eten. De ene ochtend begon ik de dag met gezonde pannenkoekjes met havermout en banaan. Een andere ochtend zorgde ik voor wentelteefjes. De pannenkoekjes lukten aardig en van het wentelteefje nam ze een paar happen. Dus die ontbijt missie was geslaagd.

Wanneer je mijn nichtje een aardbei of framboos geeft dan trekt ze gezichten alsof je haar aan het vergiftigen bent. Op de een of andere manier eet ze dit gewoon niet graag.

Fruitpap

Bij mij thuis maakte mijn mama vroeger onze fruitpap. Een fruithapje dat bestond uit fruit dat op dat moment bij ons thuis lag. Aangevuld met wat granen of een fijngestampte babykoek. Mijn zussen, broer en ik vinden het heerlijk. Ok fruitpap ziet er niet altijd goed uit maar het is heerlijk!

Daarom besloot ik dan ook deze familietraditie voor jong en oud voort te zetten. Ik maakte een grote kom fruitpap. Wanneer ik dit voor baby\’s maak, rasp ik de appels dit om te voorkomen dat er grote brokken inzitten. Dit was nu niet nodig. Dus maakte ik er een fruithap van door er de staafmixer in te zetten.

Ik gebruikte geen koek of granen deze keer om de pap iets vaster te maken, maar deed er 1 appel extra in. Tijd om eens naar het recept van de fruitpap met appel, banaan en sinaasappel te gaan kijken.

Fruitpap met appel, banaan en sinaasappel

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 5 min Totale tijd 15 minuten
Porties: 4

Beschrijving

Een heerlijke fruitpap of fruithap met banaan, appel en sinaasappel. Ideaal voor jong en oud. Het is eens iets anders dan een fruitsalade ;)

Ingrediƫnten

Bereiding

 1. Banaan en appel pureren
  • Schil de banaan en appel en verwijder het klokhuis.
  • Omdat de kids hier al wat ouder zijn heb ik de mixer in het fruit gezet.
   Voor jonger kids raad ik aan de appel te raspen en de banaan eerst met een vork goed fijn te pletten.
 2. Sinaasappels persen

  Snij de appelsienen door en pers ze. Dit is een werkje waarmee je peuter je kan helpen. Pers ze op het einde alleen na. Giet het appelsiensap bij de appel en banaan en roer goed door.

  Eet smakelijk!

Keywords: fruithap, fruitpap, fruit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *