Havermout banaan pannenkoekjes

Havermout banaan pannenkoekjes
Een gezond ontbijt of tussendoortje.

Havermout banaan pannenkoekjes zijn lekker en gezond.

Peuterrecepten

Doordat er voor de havermout banaan pannenkoekjes geen moeilijke stappen gemaakt moeten worden. En het ook erg snel gaat, is dit een ideaal recept om samen met je peuter of kleuter te maken.

In principe is het niet meer dan de ingrediënten in een kom doen en even goed door elkaar mixen. Maar hierbij snij ik de banaan vaak eerst al eens door de helft. Dan mogen mijn kinderen hem nog even schillen en dan in stukken snijden.

Door de banaan eerst al eens in twee te snijden ligt die stevig op hun snijplank en verschuift die niet als ze gaan snijden. Hoe groot de stukken gesneden zijn maakt niet uit omdat ze nog gemixt worden. Maar je zoon of dochter leert op een veilige manier snijden met een mes.

Ik geef mijn kinderen hiervoor ook een gewoon mes. Houden ze het dan verkeerd vast zullen ze zich niet snel bezeren. Maar het is wel scherp genoeg om banaan mee te snijden. En wanneer de kinderen geholpen hebben met het eten smaakt het hun ook meestal beter. Een echte win, win situatie dus. Wat je kinderen nog meer leren van mee te koken lees je op deze pagina.

Ik bak ze zelf wel eens als ontbijt, maar ze zijn ook leuk als lunch of voor in de broodtrommel van je kids te steken.

Pannenkoeken

Pannenkoeken zijn altijd lekker en je kunt er zoveel kanten mee uit. Ik schreef eerder al een blog artikel over pannenkoeken. De verschillende soorten en daaronder een lijst van al de pannenkoekenrecepten die ik al publiceerde. En vandaag komt daar een recept voor havermout banaan pannenkoekjes bij.

Het voordeel van deze pannenkoekjes is dat er geen toegevoegde suiker in zit. Ook gebruiken we hier havermout in plaats van bloem wat zorgt voor een gezond resultaat. Ik serveerder deze ook al aan mijn metekindje van een die niet graag brood eet. En wonder boven wonder die ochtend at ze zowaar twee havermout banaan pannenkoeken.

Makkelijk en snel

Naast dat de havermout, banaan pannenkoekjes gezond zijn zijn ze ook nog eens snel en makkelijk te maken. Met maar vijf ingrediënten: banaan, melk, havermout, ei en wat vetstof voor de pan waarin je ze bakt. Wou je nu een ander ontbijtrecept? Doe dan wat inspiratie op hieronder. Daarna gaan we samen eens naar het recept voor de havermout banaan pannenkoekjes kijken.

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Mixer
  • (Pannenkoeken)pan

Havermout banaan pannenkoekjes

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 min Kooktijd 10 min Totale tijd 20 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Havermout, banaan pannenkoekjes zijn lekker en gezond en je maakt ze al met deze 5 ingrediënten: banaan, havermout, melk, ei en vetstof voor de pan waarin je ze bakt.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak het pannenkoekenbeslag
    • Schil de bananen en doe in een kom.
    • Doe hierbij de melk, havermout en het ei.
    • Mix met de mixer tot een mooi egaal beslag

  2. bak de pannenkoeken
    • vet de pan waarin je je pannenkoeken wilt bakken goed in.
    • Schep met een sauslepel hoopjes beslag in de pan.
    • Draai de havermout banaan pannenkoekjes als de bovenkant droog is.
    • Wacht even op de onderkant tot die ook gaar is en dan zijn ze klaar om op te eten.
    • Je kunt ze opdienen op een groot bord in de vorm van een bloem of op een stapel net als pancakes.

     

Keywords: pannenkoek, banaan, havermout

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen:
Hoelang kun je havermout banaan pannenkoekjes bewaren?

Wanneer je havermout, banaan pannenkoekjes maakt en je hebt er over dan kun je deze bewaren:

  • In de koelkast: 2 dagen
  • In de diepvries(-18): 3 maanden

Pak de pannenkoekjes als ze afgekoeld zijn eerst goed in, in aluminium papier of in een luchtdicht potje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *