Kinderboerderij en kabouterpad in Horsterpark

Kinderboerderij en kabouterpad in het hosterpark in Duiven

Afgelopen woensdag was het weer zover. Mooi weer, en dus tijd om er met mijn kinderen op uit te gaan. Dit keer zijn we naar de kinderboerderij en kabouterpad in het Horsterpark in Duiven gefietst. Of mama heeft gefietst en mijn kids zaten in de fietskar. Een ideaal uitje voor peuters en kleuters in de regio van Arnhem, Westervoort of Velp waar we nu wonen.

Aankomst in het Horsterpark

Dat er een kinderboerderij was heb ik vooraf niet verteld. Ik vertelde mijn kinderen dat we naar het kabouterbos gingen. En dat er ook een speeltuin en een kinderboerderij waren dat mochten ze daar gelijk ontdekken. Want we lopen er langs de kinderboerderij en de speeltuin heen.

Eenmaal in Duiven bij het Horsterpark aangekomen via het fietspad zien we een bord: Theepaviljoen en kinderboerderij staan erop. Dus ik wist dat ik goed zat. In mijn fietskar was de jongste in slaap gevallen en de oudste vroeg zich vooral af waarom ik een foto van het bord wou hebben.

We lopen door en komen bij nog een bord dat ons welkom heet in het Horsterpark en op dat moment ziet mijn oudste de eerste dieren staan. Hij wil natuurlijk gelijk uit de fietskar. Voor hem is het uitje nu al geweldig.

Deze kinderboerderij kent hij nog niet. En hij wil gelijk op ontdekking gaan.

Activiteiten

De kinderboerderij organiseert zelf de volgende activiteiten.

Boerengolf

Er is een boerengolfbaan met 12 holes. Het doel is om in zo min mogelijk slagen het terrein af te leggen. Gemiddeld gezien duurt dit zo\’n 1,5 uur. Reserveren is nodig en er wordt een kleine bijdrage per persoon gevraagd. Voor meer info kun je terecht op de website.

Kinderfeestjes

Je kunt je kinderfeestje voor kinderen van 4 tot 7 jaar ook op deze boerderij laten plaatsvinden. Ze mogen dan op schattenjacht. Door allerlei opdrachten uit te voeren verdienen ze puzzelstukjes. Als de puzzel compleet is, zien ze waar de sleutel van de schatkist verstopt is.

De speurtocht gebeurt onder begeleiding van de ouders/verzorgers. De opdrachten zelf worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen en in overleg met de ouders. Hiervoor wordt voor het feestje al eens afgesproken met de ouders om de festiviteiten door te nemen.

In de schatkist zelf zit een kleinigheidje van het Horsterpark zelf. Als je wilt, kun je er zelf ook nog iets insteken zoals een bedankje.

Wil je hier een feestje regelen? Neem dan contact op om te kijken wat er kan.

Huisdierlease

test of cavia's als huisdier iets voor jullie is.

Wil jij samen met je kinderen kijken of een huisdier iets voor jullie is, maar weten jullie het nog niet zeker? Dan bied deze kinderboerderij een uitkomst. Hier kun je namelijk voor een periode van 6 weken 2 cavia’s of 2 muizen lenen. Die leen je inclusief de kooi en toebehoren.

Bevalt de proefperiode goed dan kun je besluiten de cavia\’s of muizen voor een klein bedrag over te kopen.

Honden help halfuurtje

Wist je dat de boerin ook hondentrainster is? Heb je nu ook 1 vraag over het gedrag van je hond? Dan kun je deze kosteloos stellen aan de boerin. Jullie plannen dan een half uurtje eens in. Gedurende dat moment mag je zonder hond op de boerderij langskomen. De boerin zal je dan antwoord geven op je vraag.

Handig toch 😉

Interessant voor peuters en kleuters

Wat verder ook zo bijzonder aan het Horsterpark is, is dat er hier heel wat mensen met een verstandelijke beperking werken. Ze werken op diverse plaatsen in het park en nemen ook een deel van het onderhoud voor hun rekening.

Ik moet hier eigenlijk echt bij zeggen dat dit ook goed past bij zo\’n kindvriendelijke plaats.

Zo vonden mijn kinderen het geweldig om in het paviljoen een tosti te bestellen. Ze kregen alle stapjes om een tosti te maken goed te zien. Er werden de nodige complimenten gemaakt over hoe goed de tosti wel niet gemaakt was door collega x. Het deed mij weer beseffen hoe weinig complimenten we eigenlijk geven aan volwassenen.

Ze laten me als volwassene de wereld weer iets meer vanuit de ogen van een kind bekijken.

Dieren

In deze boerderij zijn heel wat dieren te bewonderen. En het grote voordeel is ook dat ze er steeds allemaal zijn. Ze staan niet op een weiland verderop of zo. Welke dieren hebben we nu gespot: ezels, paardjes, koeien, varkens, geiten, schapen, kalkoenen, pauwen, kippen, cavia\’s, konijnen, hertjes, vogels en vissen.

En een goot voordeel is ook dat je bij heel wat dieren bij kan om te aaien. Zo heeft mijn oudste zoon dit keer een konijn en een geit geaaid.

Speeltuin in zandbak

\"Speeltuin

De speeltuin staat in het zand. Hier liggen er geen potjes of pannetjes om mee te spelen, maar die zou je wel zelf mee kunnen nemen. De speeltuin zelf vindt ik eigenlijk wel voor al wat oudere kinderen. Mijn kinderen konden op de glijbaan, maar voor de rest van de speeltuin zijn ze nog iets te klein. Ohja, en staat ook nog een wip. Een hele hoge. Die vonden mijn kinderen dan wel weer leuk.

Net naast de speeltuin is het Paviljoen waar je snel en makkelijk iets kan eten. Poffertjes, gebak, tosti\’s,… met een drankje erbij ideaal.

Kabouterpad

\"Einde

Vanaf het begin bij de kinderboerderij en langs het pad bij het Paviljoen zie je kabouterpalen staan. Het is leuk om je kinderen de volgende kabouter steeds weer op te laten zoeken. Tot je aan het begin van het kabouterbos staat. En vanaf nu is het rondkijken geblazen.

Een kikker, een kabouterhuisje, een eekhoorn,… ze vallen van de ene verbazing in de andere.

Hier zit een heel team van creatieve vrijwilligers achter hoorde ik. Al hebben ze erg last van jongeren die de boel lijken te willen slopen. Ik hoop wel dat daar snel een einde aan komt. Want het pad is geweldig voor kleine kinderen.

Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *