De bumbabus – Studio100 – Recensie

Bumba de bumbabus

Welkom op mijn recensie van de Bumbabus. De bumbabus gaat over het studio 100 figuurtje Bumba. Het is vakantie en Bumba moet op de kleintjes letten. Daarom gaan ze er alle dagen met de bus op uit. Kom stap in!

De bumbabus is een hard kartonnen boekje dat er ook effectief uitziet als een bus. Hij kan zelf rijden. Bumba is de chauffeur van deze bus. De bus gaat naar: de speeltuin, de bioscoop, het strand en natuurlijk terug naar huis. 😉

Aan de rechter zijkant van het boekje zit wat klittenband. Hiermee kun je de bus openen of toedoen zodat je ermee kan rijden.

Het is een boekje met de favoriete Bumba vriendjes waar je kind zo gek op is. Mijn zoon van één is een ware Bumba fan. In dit boekje zien we niet de gekendste figuurtjes terug, maar hun kinderen.

Er zit niet echt een groot verhaal in dit boekje. Elke bladzijde is een andere plaats, waar je met de bus heen gereden bent. Dit heeft wel als grote voordeel dat er op elke bladzijde weer heel wat nieuws te zien is.

In dit boekje mag je ook verschillende keren samen met je kleintje tot 10 tellen. Dat is namelijk het aantal passagiers in de bus. Het is alleen wel weer jammer dat wanneer ze aan het strand zijn er ook opeens een krab met een bumbahoed rondloopt. Daardoor tel je opeens 11 kleintjes in plaats van 10 😉

Ik vind het een leuk boekje voor een dreumes. Het leukste vind ik dat het boek de vorm heeft van een bus en ook echt kan rijden. Daarnaast is er op de stopplaatsen van de bus telkens heel wat te zien. Hierdoor zie je ook echt de woordenschat van je kindje groeien. En met 5 pagina\’s is het ook geen dik boek, wat prima is voor de korte aandachtsperiodes van je dreumes.

Ook bij de dikte van het karton is er prima rekening gehouden met de kleine vingertjes van je dreumes. Je zal alleen wel moeten opletten dat ze er niet in gaan bijten of op knabbelen. Daar kan het boekje dan weer niet tegen. 😉

Wil je, je dreumes nu ook gelukkig maken met de bumbabus? Dan kun je dit boekje lenen in de bibliotheek, kopen in je lokale boekhandel of simpelweg online. Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *