Avocado\'s zijn erg lekker en gezond. Daarom zijn ze ook een prima onderdeel van een gezonde maaltijd. Nadat ik al eens guacamole, een dipsaus van avocado\'s, maakte was het vandaag tijd voor een pasta met avocado en spekjes.
De pasta met avocado en spekjes is een heerlijke lichte pastaschotel, ideaal voor warme dagen. Dit omdat het geen hete schotel is. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat deze op andere momenten niet lekker is. Maar hou hem in je achterhoofd voor hete dagen. ;)
Maar genoeg hierover. Voor deze pastaschotel hou ik eigenlijk de guacamole aan als basis. Alleen verander ik de verhoudingen. Zo doe ik wat meer avocado bij de pasta en kies ik ervoor om al de uien nu eerst voor te garen of toch het grootste deel. Dit omdat ik de pasta anders iets te scherp vind.
Daarnaast koos ik er hier voor om ook nog een courgette toe te voegen. Dit om toch nog iets meer groenten in het gerecht te verwerken.
Ook hier werken we weer met mooie rijpe avocado\'s. Wil je nu weten hoe je weet of een avocado rijp is en hoe je eventueel je avocado's wat sneller kunt laten rijpen? Neem dan eens een kijkje op mijn pagina over avocado's.
Tijd om eens iets beter te gaan kijken naar deze pastaschotel met avocado en spekjes. Maak je dit gerecht? Laat me dan even weten wat je er van vindt. Eet smakelijk alvast!
Een eenvoudige maar zeer smaakvolle pastaschotel die ook nog eens in een mum van tijd op tafel staat.
Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
Rooster de pijnboompitjes in de pan
[gallery size="full" ids="3195,3196"]
[gallery size="full" ids="3198,3199,3197"]
Bak de spekjes goed aan en stoof de ui glazig in een kom.
De Ui is ook goed om de aangebakken stukjes spek los te weken en die smaak op te nemen.
Voeg de courgettestukjes toe, roer goed onder de spekjes en de ui.
Voeg de culinaire room toe aan het spekjes, courgette mengsel.
Meng de pasta met de guacamole.
Tip: Indien de rest nog niet klaar is steek je de avocado pit er ook even bij. Zo blijft de guacamole langer mooi groen.
Voeg het roommengsel met ui, spekjes en courgette toe aan de pasta en roer het er goed onder. Breng eventueel op smaak met wat chilipoeder en peper. Pas op dat je het niet te pikant maakt voor de kids ;)
Je serveert deze pastaschotel met wat geroosterde pijnboompitjes en parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!