Griekse yoghurt met appel en kruidnoten

Griekse yoghurt met appel en kruidnoten
Sinterklaasontbijt

Deze morgen aten we een Sinterklaas en piet ontbijt: Griekse yoghurt met appel en kruidnoten. Gisteren vierden we samen met de zus van Joren haar gezin hier bij ons thuis Sinterklaas.

De kinderen liepen druk heen en weer in de woonkamer. Er werden heel wat gezelschapsspellen gespeeld. De oudste speelde regenwormen en Qwixx. Onze kids speelden samen met hun neefje memorie, Nijntje Lotto, domino, zoekspel van rupsje nooit genoeg, …

En toe opeens groot kabaal in de gang. Het regende pepernoten en strooigoed. Sarah en Mick het nichtje en neefje stoven naar boven. Ze volgden het spoor van snoepgoed en pepernoten. Reinout liep ze snel achterna, en Florian? Wel Florian vond het allemaal al wel prima die begon beneden aan de deur een voor een de snoepjes die hij tegenkwam op te eten.

Boven haalden we de zakken met pakjes op en die brachten we naar beneden. De rest van de middag werd er met de pakjes gespeeld en toen was het alweer tijd voor Sarah en Mick om naar huis te gaan.

Ontbijt

En toen was het opeens de echte ochtend van Sinterklaas. Maar toen bij ons deze ochtend de wekker ging raakte niemand echt goed uit zijn bed. Een sinterklaasweekend waarin oma ook nog eens jarig was hakte er duidelijk in. Meer dan een half uur later zijn we dan toch uit ons bed geraakt.

Even snel een ‘gezond’ ontbijt want we moeten naar Petra, onze gastouder, gaan vertrekken. Het werd een bakje Griekse yoghurt met appel stukjes en bakkers kruidnoten. En zo bleven we toch mooi in het Sinterklaas thema.

Florian besloot dat hij thuis bleef vandaag, en kroop snel weg achter het gordijn. Maar gelukkig zouden ze vandaag ook Sinterklaas vieren bij Petra en dat klonk gelukkig een stuk leuker dan thuis blijven.

En zo raakten we allemaal wel iets te laat alsnog op de plaats waar we moesten zijn.

Griekse yoghurt met appel en kruidnoten

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 min Kooktijd 1 min Totale tijd 6 minuten
Porties: 1
Beste seizoen: Herfst

Beschrijving

Een snel en 'gezond' ontbijt waarvan je echt kunt snoepen. Een Griekse yoghurt, met speculaaskruiden, gepofte appels en kruidnoten. Ideaal om wat kruidnoten van Sinterklaas ook op te maken.

Ingrediƫnten

Bereiding

 1. Appel voorbereiden
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis
  • Snij de appel in blokjes en doe deze in een kommetje dat in de magnetron mag.
  • Pof de appel zo'n 30 seconden op 1000 Watt.
 2. Sinterklaas ontbijt maken
  • Doe de yoghurt in een schaaltje.
  • Doe er als je wilt nu ook de speculaaskruiden bij en het grootste deel van de gepofte appelstukjes.
  • Roer dit geheel mooi door elkaar.
  • Doe er nu de laatste stukjes appel op en strooi er wat kruidnootjes over.
  • Eet smakelijk!
Keywords: Sinterklaas,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *