Dickens in de Liemers – Kerstmarkt

Dickens in de Liemers

Afgelopen weekend was het dan eindelijk weer zo ver. Het was Dickens kerstmarkt in de Liemers. Het Horsterpark was naast het theepaviljoen en de kinderboerderij volledig versierd in het Dickens thema. Prachtige huisjes, waarin de verkopers hun kerstspullen kwamen verkopen.

Maar niet alleen de huisjes zagen er mooi uit, de hele omgeving was aangepakt. Door de gevangenis, het schavot, … en natuurlijk de figuranten in originele klederdracht brachten de kerstmarkt tot leven. Op het grote theater traden heel wat groepen op.

Kindvriendelijk

En laten we eerlijk zijn wanneer je normaal naar een kerstmarkt gaat met kleine kinderen, dan doe je dit toch wel voor jezelf. Want welk kind loopt er graag tijden aan mama\’s en papa\’s hand? Maar op deze kerstmarkt is dit geen probleem. Er zijn namelijk ook heel wat activiteiten voor kinderen te doen.

Zo kunnen ze geiten en schapen aaien en luisteren naar verhalen die verteld worden, spelen in de speeltuin, een ritje maken met de draaimolen, touwtje trekken of blik gooien, … Is dit alles niet genoeg dan kun je ook genieten van de jongleur die drie ballen in de lucht kan houden en na betaling zelf vier ballen. Of wat dacht je van het kraam van de goochelaar?

Zoals je ziet hoeven je kinderen zich hier niet te vervelen. Maar is het koud is zoals afgelopen weekend kleed je ze natuurlijk wel best goed warm aan. Anders hebben ze binnen de kortste keren koud en kun je met huilende kids naar huis.

Review

De Dickens kerstmarkt in de Liemers is een echte aanrader voor jong en oud. Als volwassene geniet ja van de mooie decors, kostuums en het plezier van je kinderen. De kinderen genieten op hun beurt mee van het spektakel. De jongleur die eerst 3 ballen in de lucht gooit, maar er zelf 4 tegelijk in de lucht kan houden. De vuurspuwers tijdens de parade, …

Of wat dacht je van schapen en geitjes knuffelen en luisteren naar een verhaal? Er waren ook te betalen activiteiten voor de kinderen: blik gooien, touwtje trekken, draaimolen, draaien aan een rad. Toen we op zondag gingen zat er zelf een echte tovenaar. 😉 Super leuk allemaal.

Ik wil jullie dan ook wat sfeerbeelden laten zien die ik gemaakt heb op zaterdagavond en zondagmiddag:

Wat dit keer wel een nadeel was, is dat de kramen naast de speeltuin iets te dicht op elkaar stonden. Daardoor ontstond er daar een opstopping. Maar goed dat probleem is hopelijk bij een volgende editie verholpen door de kramen iets verder van elkaar te zetten daar. Dan is de doorgang wel breed genoeg.

Om te weten wanneer deze Dickens in de Liemers kerstmarkt weer door gaat houden we best de website in de gaten. Hier wordt ruim vooraf afgeteld tot het zover is. Maar goed je kunt met je kinderen wel al een andere keer naar het Horsterpark. Zo schreef ik eerder een blog over de kinderboerderij en het kabouterpad in dit park.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *