Recepten voor kids

Ik ben altijd al graag in de keuken bezig geweest. In eerste instantie bakte ik voornamelijk in de keuken. Taarten, koekjes, cakes, … zeg maar vooral lekker, maar niet erg gezond. Het was een echte uitlaatklep voor mij.

Tijdens het bakken was ik anders dan op school met mijn handen bezig. Ik zag resultaat en het helpt me om mijn hoofd leeg te maken. Maar thuis kreeg ik klachten. 😉 Ze hadden het idee dat ik ze aan het vetmesten was.

En zo ben ik ook overgeschakeld op het koken en klaarmaken van gewone gerechten. Daarover hoorde ik niemand klagen, maar in een huishouden van 6 kreeg ik daarbij ook best wat regels opgelegd. De ene keer moest een van mijn zussen of broer bijna gelijk weg en had ik maar een goed kwartier om iets te bereiden.

Maar ik mocht ook nooit teveel vuil maken. Bij ons thuis was er namelijk steeds iemand anders verantwoordelijk voor de afwas en afdroog en die zaten niet op een berg werk te wachten. Ik ook niet als het aan mij was overigens. 😉 Ohja, papa die kwam altijd rond half 7- 7 uur thuis dus soms kon die mee-eten en anders moest het op te warmen zijn.

Met kinderen

Nu woon ik niet langer thuis en heb ik zelf twee kinderen rondlopen. Het snel een maaltijd op tafel kunnen zetten is nog steeds belangrijk. Onze borden en bestek kunnen in de vaatwasser, maar kommen en pannen moeten nog steeds afgewassen en afgedroogd worden.

Dat afwassen, lees met waterspelen is dan wel een echte hobby van mijn kinderen, maar daar we liefst niet ook elke avond dweilen doen we het toch maar zelf. 😉 Dus ook nu liefst niet te veel kommen en pannen vuil. Daar waar ik vroeger gewoon kookte en iedereen at wat er op tafel kwam,… gaat dat niet langer op.

Mijn kinderen zijn moeilijke eters. Toch als het op warm eten aankomt. En zeg zelf salades, pittige curry\’s zijn sowieso al niet echt kindvriendelijk. Daarom ook dat ik een zoektocht begonnen ben naar maaltijden die wel kindvriendelijke zijn en waarbij ze ook voldoende groeten binnen krijgen. Hiervoor plaats ik recepten voor kids..

Daarnaast plaats ik ook recepten voor het plezier. Daarmee bedoel ik recepten die niet per definitie gezond zijn. Maar die wel erg leuk zijn om eens samen met je kindje te maken. Want samen bakken vind ik nog steeds het leukste 😉

Voor kinderen

Ik raad je eerlijk gezegd wel niet aan om met kinderen jonger dan 2 jaar te gaan koken of bakken. Het kan natuurlijk wel. Maar de kans dat de ingrediënten half in de kom belanden, het deeg als je knippert in hun mond verdwijnt en je keuken en waar slagveld is wanneer jullie klaar zijn is een stuk groter.

Schoon is mijn keuken nog steeds niet nadat we samen gekookt hebben. Maar mijn kids gieten de ingrediënten nu wel in de kom en ook vormpjes uitsteken, balletjes rollen, … gaan steeds beter. Ook voor mij worden het leuke momenten, al is er nog wat meer voorbereiding nodig dan dat ik zelf alleen kook. 😉

Ik raad je dan ook aan om pas als ze twee zijn echt met hun te gaan koken.

Neem hieronder eens een kijkje voor recepten die je met en voor je kids kunt maken: