Landwinkel

Wat is een landwinkel?

Wat is een landwinkel nu eigenlijk? Een landwinkel is eigenlijk de winkel van een plaatselijke boer, waarin hij zowel zijn eigen producten verkoopt als producten van zijn collega\’s uit de buurt.

Door hier inkopen te doen, kies je dus voor producten met een korte en transparante keten. En we zorgen er voor dat onze eigen landbouwers ook gewoon een eerlijk loon krijgen voor hun producten.

De slogan van de landwinkels is: Kom ontdekken, proeven, genieten, en beleven bij Landwinkel.

Over de volgende landwinkels heb ik al een blog geschreven:

Kinderen

Wat heeft dit nu met kinderen te maken? Eigenlijk niets, ware het niet dat veel van die landwinkels leuk zijn om met je kinderen te bezoeken. Een gratis uitje waar je kinderen wat kennis maken met de boerderij, koeien, …

Maar je kunt ze ook kennis laten maken met producten die daar gemaakt worden.

De Landwinkels die ik bezocht

IJsseloord

Zo kun je ze bij de landwinkel IJsseloord eerst de koeien laten zien.

Daarna vraag je wat je zoal met de melk kan maken en dan kunnen jullie binnen nog even gaan kijken of jullie de producten die jullie dachten hier ook terug kunnen vinden.

En hier op deze boerderij zijn er gelijk voldoende koeien om uitgebreid te bestuderen. Zo waren mijn kinderen de eerste keer ook opgetogen over het feit dat koeien ook pipi en kaka deden. Het hoeft voor peuters en kleuters allemaal niet spectaculair te zijn om toch leuk, boeiend en leerzaam te zijn.

En van de landwinkels die ik bezocht heeft deze het leukste terras om als ouder op te zitten terwijl je kids zich uitleven met het speelgoed.

De Munnikenhof

De landwinkel bij zorgboerderij de Munnikenhof is klein. Maar het is een leuk plekje om met je peuter of kleuter eens langs te gaan. Vooral omdat er ook heel wat exotischere dieren te bekijken zijn. Denk maar aan Lama\’s, kamelen, hertjes, …

Klik vooral even op de linkjes van de landwinkels die ik bezocht heb. Daar ga ik dan dieper in op wat er daar juist voor de kinderen te doen is.