dreumes

Wat is een dreumes?

Een dreumes is een typische nederlandse term voor een kind dat eigenlijk geen baby meer is. Dit kind kan namelijk lopen. De tijd dat een kind gaat lopen, totdat het een peuter wordt (2 jaar) noemen we het kind een dreumes.

Een dreumes is erg ondernemend. Er is net een hele wereld voor hem open gegaan. Nu hij kan staan en lopen kan hij plots aan veel meer dingen aan. Hij leert kasten openen, klimmen, … Hij is druk met het verkennen van die nieuwe wereld en als ouder zijn we in die tijd het drukste met onze dreumes.

We rennen de hele dag achter hem aan. Niet in de kast, opgelet…, een vaas iets hoger neerzetten, … Een dreumes is vaak erg leuk om te zien. Ze staan nog erg wankel op hun beentjes waardoor ze regelmatig hun best moeten doen om zelf goed recht te blijven staan. Of ze vallen op hun pamper, …

Daarnaast vinden ze het leuk om te helpen en mee te doen. Als je hem of haar iets vraagt om te doen, is de kans groot dat het antwoordt ja is. In tegenstelling tot een fase later 😉 de peuterpuberteit.